Aabrekk  (Foto: TV 2/)
Aabrekk (Foto: TV 2/)

- Vi har ikke fulgt med

Harald Aabrekk frykter at landslagets spillestil under Egil Olsen vil svekke norsk fotball.

Tidligere assistenttrener på landslaget, Harald Aabrekk, kaster en brannfakkel inn i spillestildebatten.

- Det som skjedde i den forrige landslagsperioden var at for mange tok til seg den fotballen nedover i systemet, og nedover i aldersbestemt fotball. Det gjorde at vi fikk en organisering av fotballen som ikke tjente utviklingen av enkeltspillerne, sier Aabrekk.

- Sliter vi med det i dag?

- Ja, det sliter vi med ennå, sier Aabrekk.

Les: Gir opp norske spillere

- Har ikke fulgt med
Aabrekk vil at klubblagene i Norge skal legge premissene for hvordan landslaget spiller, og ikke omvendt. Med Egil Olsen som landslagssjef frykter han at det satses på en stil som ikke holder mål i 2009.

- Hvis vi skal bygge det på forsvarsspill så er det lett for at vi får en blokkbygging i det offensive. Da blir det veldig statisk, tror jeg. Fotballen utenfor Norge har gått litt i fra oss, og det tror jeg er fordi vi ikke har fulgt skikkelig med i timen, sier Aabrekk.

På web og TV
«Nye Drillos» første test er privatlandskampen mot Tyskland på LTU Arena i Düsseldorf 11. februar.

TV 2 Sporten sender kampen direkte på TV 2 SPORT og TV 2sporten.no, med Øyvind Alsaker og Petter Myhre som kommentatorer.

Avspark er klokken 20.30, men allerede fra klokken 20.00 er Davy Wathne, Bengt Eriksen, Frode Olsen og Kjetil Rekdal på plass i studio med forhåndsstoff.

TV 2 Sporten.no følger landslaget.