Snåsamannen
Snåsamannen

Kurert av finsk trollmann

Rallykonge mener Snåsamannen må på blå resept.

Rallykongen Martin Schanche gir gass også på healerfronten.

Nå forteller han om egne erfaringer og gir full støtte til Snåsamannen Joralf Gjerstad.

- Man kan ikke annet enn å ta av seg hatten for Snåsamannen. Han har ikke tatt fem flate øre i betaling i løpet av 50 år. Han må være veldig sterk i troen, og overføre dette til andre. Kanskje er det en form for telepati, sier den tidligere Frp-politikeren til «God kveld Norge».

Kurert av trollmann

Schanke har selv oppsøkt alternative behandlingsformer.

- Som guttunge hadde jeg et voldsomt tannverk. Jeg var hos en kjent finsk trollmann i Tana, som skulle ta vekk smerten. Han så litt på tanna, og så gikk han ut og ba meg sitte stille, forteller rallykongen ivrig.

- Jeg gjorde jo ikke det, men så ut vinduet. Der var han i full gang med å klatre opp i et tre, han boret et hull i treet, slo inn en trepinne, og knakk den av. Rett etterpå forsvant tannverket, og jeg har ikke hatt vondt i tennene etter det, sier han alvorlig.

Les også: - Snåsamannen må hjelpe meg

Tror på ukjente makter

Tana-fødte Schanke forteller at han ikke våger å utfordre makter han ikke kjenner.

- Bygdas fyllefant i Tana var kjent for å kunne stoppe blod. Ofte dro han bort til kyr og lignende, som hadde skåret seg opp, gjerne med 1,5 til 2 i promille. Åndenes makt over mennesket er meget stor, konstaterer den tidligere rallystjernen.

- Jeg har også erfaringer med flere andre kjente kapasiteter i Nord-Norge. Det sto ofte både nederlandske, belgiske og tyske biler utenfor, sier Martin Schanche og utdyper:

- Kona hadde en gang fot som en elefant da hun gikk inn til healeren, mens da hun kom ut var den normal igjen.

Anita-Hegerland
Anita-Hegerland

- Ikke plag Snåsamannen

Artist Anita Hegerland, som nylig var med i Melodi Grand Prix, forteller til «God kveld Norge» at hun også hun er tilhenger av alternativ medisin.

- Jeg har benyttet meg av det flere ganger og er selv utdannet aroma- og soneterapeut.

Hun tror det finnes mennesker med spesielle evner - men ber folk huske på at Snåsamannen Joralf Gjerstad er 83 år.

- Han er en eldre mann, man må respektere det. Snåsamannen har fått voldsom medieoppmerksomhet, advarer hun og fortsetter:

- Det er viktig å gå til mennesker man vet er flinke. Mange vil tjene penger på det som blir populært. Nå kan du ta weekendkurs og kalle seg sjaman. Det liker jeg ikke.

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God kveld Norge»:

Ekskjæresten visste om den nye dama

Mest hot

Mistet ufødt barn

- Har fått bisarre og ubehagelige henvendelser

Sexbombe med nakensjokk på TV