Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Forbundsleder: - Ingen menneskerett å bli politi

Mener prinsippet om nøytralitet må settes over muslimers identitetsfølelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leder i Politiets fellesforbund, Arne Johannessen, sier til TV 2 Nyhetskanalen at han er skuffet over at Politidirektoratet og politidirektør Ingelin Killengreen legger så lite vekt på prinsippet om en ren uniform.

LES OGSÅ: Frp raser etter hijab-ja

- Må følge reglene

- Jeg er enig i at det må flere innvandrerkvinner inn i politiet. Men de som vil jobbe i politiet må kunne forholde seg til de prinsippene og vilkårene som foreligger, sier Johannessen.

Han sier at forbundet har blitt kontaktet av en rekke medlemmer - også muslimer - som ikke er glade for direktoratets innstilling.

- De lurer på hva det neste blir. Det er ikke slik at det er en menneskerett å bli politi, og ikke allle kan bli det, fremholder Johannessen.

Vil verne om muslimsk identitet

Han møter sterk motstand for sine argumenter fra stortingsrepresentant Akhtar Chaudry (Sv).

- En gledelig konklusjon som vil bidra til at flere kvinner får mulighet til å jobbe som politi og samtidig kan beholde sin identitet. I tillegg fører dette til at hijab som antrekk blir gjort mer naturlig.

Han sier at det heller ikke vil være unaturlig at personer med annen religiøs tilknytning, for eksempel siker, vil kunne iføre seg sine respektive hodeplagg.

Han sier til TV 2 Nyhetskanalen at han er skuffet for at ikke forbundet nå kan respektere beslutningen.