(ILLUSTRASJONSFOTO): (Foto: AFP/SCANPIX/AFP)
(ILLUSTRASJONSFOTO): (Foto: AFP/SCANPIX/AFP)

Frp raser etter hijab-ja

Mener hodeplaggene er med på å islamisere Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Keltoum Hasnaoui Missoum (23) fra Sandnes skrev brev til politidirektoratet og ba om å få bruke hodeplagget hijab i utdannelsen og senere i arbeidet som politi.

Onsdag ble det kjent at direktoratet er positive til å tillate denne typen hodeplagg i en innstilling til Justisdepartementet.

LES OGSÅ: Endelig fikk hun «ja» til politihijab

Men konklusjonen har vekket sterke reaksjoner. Frps innvandringspolitiske talsmann, Per Willy Amundsen sier til TV 2 Nyhetene at dette er enda et eksempel på at Norge tilpasser seg muslimske særkrav.

- En del av en islamisering

- Nå er grensa nådd. Norge tilpasser seg muslimer, i stedet for at muslimer tilpasser seg det samfunnet de skal leve i, og som de selv har valgt frivillig å bosette seg i, raser Frp-politikeren.

Han mener at dette er en del av en pågående islamisering av Norge.

Vil rekruttere bredere

Politidirektør Ingelin Killengreen er ikke enig i kritikken. Hun støtter konklusjonen fra politidirektoratet. Hun håper dette vil bidra til at flere kvinner med ikke-vestlig bakgrunn søker seg til politiet.

- Vi må rekruttere flere fra denne gruppen. Både fordi disse har lavest tiltro til politiet i dag, og dessverre fordi denne gruppen innvandrere er overrepresentert innenfor noen kriminalitetstyper.

Forbundet i mot

Også innenfor Politiets Fellesforbund er motstanden mot hijab stor.

- Dette var en overraskende og skuffende konklusjon som etter mitt syn ikke tar hensyn til grunnleggende prinsipielle verdier i politiet, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til NTB.

LES OGSÅ: Politiforbundet vil ikke ha politi-hijab