- Jeg finner dette merkverdig. Sol.no pleier jo å være en proff aktør. At slike lenker er ulovlig er noe de bør vite, sier jurist og saksbehandler i Lotteritilsynet, Frode Borge.

Ligger fortsatt ute

For om lag to uker siden ble han kontaktet av en leser som hadde reagert på lenken som ligger på nettportalen Sol.no. Denne fører til Casinoguiden med følgende tekst: «Klikk her for å spille Jackpot med ekte penger».

Borge sendte følgelig en mail til Sol.no, der han bad selskapet om å fjerne lenken. Med jevne mellomrom har han sjekket om dette har skjedd, men lenken lå fortsatt ute.

- Hvis den ikke blir fjernet innen én uke må vi foreta et vedtak om fjerning av lenken, og trussel om tvangsmulkt, altså dagbøter. Som et engangsbeløp kan dette bli opp til 50.000 kroner, sier Borge.

(artikkelen fortsetter under bildet)

sol.no-jackpot-6000 (Foto: Faksimile)

Vil ikke kommentere

Ansvarlig redaktør i Sol.no, Håkon Liland, sier han ble oppmerksom på mailen fra Lotteritilsynet først i dag tidlig.

- Jeg er blitt oppmerksom på at Lotteritilsynet har forsøkt å sende en mail, men jeg har ikke fått nøstet opp i hva som har skjedd. Mye tyder på at den ikke er kommet fram, sier han, og legger til at Sol.no nå har respondert på mailen fra tilsynet.

- Vil dere fjerne lenken?

- Det vil jeg ikke ta gjennom media. Dette er en dialog med Lotteritilsynet. Sånt må vi avklare internt først, sier han.

- Negative konsekvenser

Frode Borge mener lenking ikke er annerledes enn ren reklame for pengespill.

- Nei, det blir på samme måte, så lenge man fører leserne inn på sider der man kan spille for penger, sier han.

- Årsaken til at dette er ulovlig er at man vil beskytte norske forbrukere mot overdreven spilling. Faren for spillavhengighet er stor, og kan få negative konsekvenserm, sier Borge.

Like i nærheten av den ulovlige reklamen ligger også en lenke til gratis pokerspill. Ifølge Lotteritilsynet er ikke denne lenken et problem, så lenge den ikke leder publikum inn på nettsteder hvor spill med penger foregår.

Reklame fjernet

Etter å ha vært i kontakt med Sol.no, har nettstedet nå fjernet lenken Lotteritilsynet mener er ulovlig.