flom_australia (Foto: AFP/SCANPIX)
flom_australia (Foto: AFP/SCANPIX)

Krokodille-terror i flommen

Ønsker du deg til varmere strøk i vinterkulden? Du ombestemmer deg kanskje når du ser hva australierne strever med.

Innbyggerne nord i Australia er rammet av en stor flom, men det er ikke bare vannmasser som gir aussiene hodebry. Myndighetene har advart befolkningen mot krokodiller i tettbygde strøk.

Les også: Rekordhett i Austalia

Krokodiller i boligområder

Tre rapporter om store krokodiller i et boligområde i Normanton i Queensland skaper skrekk blant innbyggerne. Lokale myndigheter mener dyrene har rotet seg ut av sitt faste farvann på grunn av de enorme vannmassene som får elvene til å gå ut over sine bredder.

Lokale medier rapporterer at store krokodiller i tettbygde strøk rundt Carpentaria har gjort forholdene vanskelige for redningsmannskapene. Et stort antall dyr skal ha blitt observert svømmende mot munningen av elven Norman, melder BBC News.

- Snart tom for øl også

Donna Smith er hotellsjef ved Albion Hotel i Normanton. Hun sier at en fire meter lang krokodille har gjort livet i overkant spennende for hennes gjester. Som om ikke det var ille nok risikerer hun å slippe opp for øl.

- Vi kan takle en del dramatikk og å slippe opp for frukt og grønnsaker, men ingen vil ha en pub uten øl, sier Smith til avisen Courier-Mail.

To tredeler av delstaten Queensland er erklært katastrofeområde. Flere byer er bokstavelig talt under vann, og mange steder vil være isolert i ukevis på grunn av vannmassene. Normanton har vært isolert i fire uker, og store lasteprammer har levert matforsyninger til byens befolkning.