BOMKJØP? Rafael Benitez mener United kan tillate seg å gjøre bomkjøp som Robbie Keane.  (Foto: JEAN PAUL PELISSIER/SCANPIX)
BOMKJØP? Rafael Benitez mener United kan tillate seg å gjøre bomkjøp som Robbie Keane. (Foto: JEAN PAUL PELISSIER/SCANPIX)

- Keane var ikke god nok

Rafa Benitez angrer ikke på at han lot Robbie Keane forlate Liverpool.

Liverpool betalte 200 millioner kroner da de hentet Robbie Keane fra Tottenham i sommer.

Et drøyt halvår senere ble han sendt tilbake til White Hart Lane, 80 millioner billigere.

Men Liverpool-manager Rafa Benitez har ingen problemer med å forsvare avgjørelsen om å la iren gå.

- Du må gå ut på banen og prestere. Det gjorde han ikke. Robbie spilte mange kamper her, men av ulike grunner klarte han aldri å nå opp til det nivået han kan være på.

- De har med hvor godt du kjenner lagkameratene dine, motstandere som ligger dypt og gir deg lite rom, mange ting. Vi hadde et problem når en god spiller ikke presterer på det nivået han kan. Til slutt var det best for oss å selge ham, sier Benitez til The Sun.

Keane la aldri skjul på at han ikke følte at han fikk nok tillit på Anfield. Benitez mener han fikk de sjansene han fortjente.

- Vi måtte støtte ham og gi ham mange kamper. Han startet over 20, men til slutt måtte vi ta en avgjørelse. Vi snakket med ham om hva han gjorde både på og utenfor banen, sier Benitez.

Liverpool-sjefen mener at han har nok angripere til å kjempe om ligagullet denne sesongen. Nå blir det kvartetten Fernando Torres, Ryan Babel, Dirk Kuyt og David N'Gog som skal score målene for de røde.

- Vi har fremdeles Babel, N'Gog og Kuyt i tillegg til Torres. Det er en risiko, men det var ikke en god situasjon og noe måtte gjøres, sier Benitez.