Michael Phelps  (Foto: Faksimile/News of The World/)
Michael Phelps (Foto: Faksimile/News of The World/)

Phelps risikerer tiltale

Sheriff vil straffe tidenes olympier om han røyket hasj i hans distrikt.

Først ble Michael Phelps - tidenes olympier - avbildet med en hasjpipe i News of the World. Det har Phelps beklaget i ettertid, men konsekvenser kan det fremdeles bli.

Leon Lott, som er sheriff i Richland County i South Carolina, sier han vil tiltale Michael Phelps dersom det vister seg at han røyket hasj i hans distrikt.

- Denne saken er ikke forskjellig fra andre saker. Denne kan være langt enklere siden vi har fotografier av noen som bruker narkotika og en delvis tilståelse. Det er en enkel sak når vi kan fastslå hvor forbrytelsen fant sted, sier Lott ifølge The Guardian.

Les også: - Ødelegger for all idrett

Ingen streng straff
Besittelse av marijuana regnes som en mindre forbrytelse, og kan straffes med opptil 30 dager i fengsel eller en bot rundt 4000 kroner samt saksomkonstninger.

Lott virker imidlertid som om han er alene om ville åpne en sak mot Phels. Flere andre politidisktriker har sagt at de ikke vil forfølge saken. Dermed gjenstår det å se om Phelps røyket i Richland County eller en annen plass.

Får støtte fra IOC
Flere av hans sponsorer, fra Speedo til Omega, har sluppet pressemeldinger der de hevder at det hele er en «ikke-sak», og IOC har akspeter Phelps' beklagelse.

- Vi har ingen grunn til å tvile på hans oppriktighet og hans forpliktelse om å fortsette å opptre som en rollemodell, sier IOC i en pressemelding.