POPULÆR SEMIFINALIST: Susan Jægersen er blant dem som er mest populære på Facebook.
POPULÆR SEMIFINALIST: Susan Jægersen er blant dem som er mest populære på Facebook.

Populære skapere på Facebook

«Skaperen»-deltakerne har hundrevis av medlemmer på Facebook-grupper. Her er de største.

Det gjenstår 25 semifinalister i «Skaperen», og deltakerne vet godt hvordan de kan promotere seg selv uten å bruke en eneste krone: Facebook.

Det er opprettet et stort antall «Skaperen»-relaterte støttegrupper på nettsamfunnet, og her har vi samlet de seks mest populære til de gjenværende semifinalistene - og den ene finalisten. (TV 2 tar ikke ansvar for eksterne lenker.)

Hjelpemiddel for lesevansker på topp

Thomas Moy har en idé om et produkt som gir økt konsentrasjon, og kan gi avgjørende hjelp til mennesker med lese- og skrivevansker. Thomas' støttegruppe på Facebook er den desidert største, og har samlet 802 medlemmer i skrivende stund.

281323

Skateboard-idé på andreplass

Ole Marius Bjugan vil lage et slags bærbart gjerde - eller rail - som skatere og snowboardentusiaster kan trene på.

Ole Marius' idé har samlet 649 medlemmer på Facebook.

281288

Første finalist på tredjeplass

Mona Harbak overbeviste både dommere og publikum i den første semifinalen. Hennes idé om å designe klær til utviklinghemmede mennesker, gjorde at hun vant finaleplass. Det bør også nevnes at Mona leder tv2underholdnings audition-konkurranse.

Monas støttegruppe har foreløpig 475 medlemmer.

281435

Suksessfull likkiste

Siw Elisabeth Austeen og Linda Somerling har designet en miljøvennlig likkiste. I gruppebeskrivelsen står det at blant annet: «Vi skal skape masse arbeidsplasser, fordi med vår idè - som er en helt unik, miljøvennelig kiste - vil man spare kostnader ved en begravelse, og største besparelsen vi synes er viktig, er miljøet i produksjonsøyemed.»

Støttegruppen har 389 medlemmer i skrivende stund.

283756

Populær kaféidé

Ingrid Cecilie Ulla vil etablere en kafékjede for småbarnsmødre, der barna kan leke uten å hysjes på. I gruppebeskrivelsen står det blant annet at kafeene vil være «et sted med takhøyde for barn, men ikke et lekeland. Regler, tilviste lekeområder, utvikling, sunn mat og sosial omgang.»

Ingrids støttegruppe har 365 medlemmer i skrivende stund.

281416

Hendig høvel

Susan Jægersen vil videreutvikle barberhøvelen slik at den lettere kan brukes til å barbera beina. I gruppebeskrivelsen står det blant annet: «Mens jeg barberte leggene en gang, kom jeg på ideen om en høvel som skulle ligge inni hånden.»

Susans idé har slått an hos folket, og hennes Facebook-gruppe har nå 327 medlemmer.

281336

Mange støttegrupper

Dette var altså de seks mest populære Facebook-gruppene til de gjenværende semifinalistene. Det er flere deltakere som har fått imponerende antall medlemmer i sine støttegrupper, men som dessverre har allerede røket ut av konkurransen. Et enkelt søk på Facebook gir svært mange resultater hvis du savner noen.

Les alt om «Skaperen» her!

Se «Skaperen» direkte på TV 2 onsdager klokken 20.00!