Danske Kirsten Lundsgaardvig bor i et hus i skogen ved Homevassevje langs den nedlagte Setesdalsbanen. Huset var tidligere bolig for rallare som bygde jernbanestrekningen, og selv om de er døde for lenge siden hevder Kirsten at hun har kontakt med 13 av dem.

Det meste av tiden bruker Kirsten til å male fargerike bilder. Hun er en kjent kunstmaler, og bruker enhver anledning til å male ute på gresset utenfor huset. Helst maler hun naken, kun iført gummistøvler - for å unngå hoggormbitt.

Grunnen til at Kirsten har valgt å bosette seg i Norge var kjærligheten. Da hun besøkte en kunstutstilling i Skien for 40 år siden, møtte hun en journalist i Telemarksavisa. Det ble kjærlighet ved første blikk, noe som resulterte i barnet Natasia.

Men kjærligheten tok slutt, og Kirsten flyttet tilbake til Danmark. Da jenta ble større mente Kirsten at hun måtte se mer til faren, og hun flyttet til Telemark. Etter noen år døde gamlekjæresten, og da Natasia ble stor nok til å klare seg selv, flyttet Kirsten til huset i skogen. Den fargerike kunstneren har siden blitt værende, og kunne ikke tenke seg et bedre liv.

«Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» på NRK1 søndag kl. 20.15

Se også:

«Beck – ekstrem tilstand» på TV 2 søndag kl. 21.45

«Walk the Line» på TV3 søndag kl. 21.00

«Seks dager syv netter» på TV 2 Zebra søndag kl. 20.00

«Merlin» på TV 2 søndag kl. 20.00