stoltenberg_sumo
stoltenberg_sumo

Stoltenberg vil ikke fryse egen lønn

Følger ikke det regjeringen har oppfordret landets banksjefer til å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen har innstendig oppfordret statsministeren og de øvrige statsrådene til å gå foran med et godt eksempel og fryse egen lønn, men Stoltenberg sier nei, skriver VG.

- SVs gruppe mener at alle ledere i samfunnet må vise moderasjon i forbindelse med neste lønnsoppgjør på grunn av den krevende økonomiske situasjonen. Det er viktig at politikerne går foran med et godt eksempel, sier SVs parlamentariske leder Inge Ryan.

SV oppfordrer også stortingsrepresentantene til å gi avkall på lønnsvekst i år, og har skrevet brev til de øvrige partigruppene. - Jeg støtter initiativet og vil selv innrette meg etter det, sier Kristin Halvorsen til VG.

Statsminister Jens Stoltenberg, som fikk et lønnshopp på 75.000 kroner sist høst, og som nå har en årslønn på 1.266.000 kroner, er ikke begeistret for forslaget.

- Jeg regner med at det blir et moderat lønnsoppgjør til våren, og at dette blir gjenspeilt i politikernes lønninger som Stortingets lønnskommisjon fastsetter til høsten, sier han til VG.

Frp slutter heller ikke opp om forslaget. KrF-leder Dagfinn Høybråten mener derimot at SVs forslag er godt. Høyre-leder Erna Solberg er heller ikke avvisende, men vil diskutere saken med sine partifeller før hun konkluderer. (©NTB)