Snåsamannen Joralf Gjerstad og Jonas Gahr Støre (Foto: TV 2/Scanpix)
Snåsamannen Joralf Gjerstad og Jonas Gahr Støre (Foto: TV 2/Scanpix)

- Ap rammet av kokko-epidemi

Har Snåsamannen gjort statsrådene våre koko? spør tillitsmann i Ap.

Spørsmålet stilles av Fredrik Mellem, mangeårig tillitsvalgt i Arbeiderpartiet og redaktør for nettsiden Sosialdemokratiet.no.

- I Arbeiderpartiet baserer vi politikken på fakta, som er etterprøvbare. Vi skal ikke oppfordre noen på å basere livet sitt på «mumbo-jumbomedisin», sier han i bloggen.

Mellem mener partiet må ta et oppgjør med Snåsamannens innflytelse på statsråder og tillitsvalgte.

Soldater med harelabber?

- Hva blir det neste kravet fra en tillitsvalgt i Arbeiderpartiet? Skal vi ha ekstra politiberedskap ved fullmåne fordi noen er redd for varulver? Skal soldatene våre i Afghanistan bli utstyrt med lykkeamuletter og harelabber?

Vi kan ikke ha det sånn som dette. Det er ikke sånn Arbeiderpartiet er.

Saera Kahn og spåkoner

Selv satt Mellem i nomminasjonskomiteen som kastet Saera Kahn på grunn av hennes befatning med spåkoner. I følge Mellem bør helelr ikke tillitsvalgte som sverger til Snåsamannen representere Arbeiderpartiet.

- Før jul sto Saera Khan frem og fortalte om sitt behov for å konsultere spåkoner. Jeg og Ap-folk flest kan ganske enkelt ikke være representert ved folk som har så sterke irrasjonelle tilbøyeligheter, sier Mellem til TV 2 Nyhetene.

Les hele bloggen til Fredrik Mellem her.
(Blogg nummer på på siden)

Jonas fascinert av Snåsamannen

Utenriksminister Jonas Gahr Støre innrømmer at Snåsamannen har gjort et sterkt inntrykk på ham.

- En fascinerende, sympatisk og klok mann, sier Støre til TV 2 Nyhetene.

I avisa Nordlys i dag kom det fram at ett av deres egne sentralstyremedlemmer er kjent som én av et titalls helbredere i Kåfjord. Ordfører Bjørn Inge Mo er velkjent i Nord-Troms for å ha spesielle evner.

Se innrømmelsen her:

285301

Ap-ordfører som healer

- Det er vanlig med blodstopping, fjerning av tannverk og det er blitt hjulpet med andre lidelser også, forteller Kåfjord-ordfører, Bjørn Inge Mo, til TV 2 Nyhetene.

Ifølge ordføreren er dette helt naturlig i Nord-Norge og han takker helseministeren for å ha stått fram med sin tro på helbredelse. I Arbeiderpartiets mektige sentralstyre sitter han og helseministeren sammen med partiets nestleder som tror på Snåsamannen, samt Saera Khan som oppsøkte spåkoner.

- Jeg er stolt over at det er sånn i Arbeiderpartiet. Det er rom, tåleranse og åpenhet i forhold til disse tingene i partiet, sier ordføreren.