Snåsamannen åndelighet (Foto: SCANPIX)
Snåsamannen åndelighet (Foto: SCANPIX)

Overnaturlige historier vekker skepsis

Hva mener du om at flere topp-politikere forteller som sine erfaringer med alternativ behandling? Si din mening her!

Olav Gunnar Ballos utspill om at han tror blødninger kan helbredes ved bønn føyer seg inn i rekken av utrolige historier den siste tiden. - Man skulle tro opplysningstiden var over, sier Human-Etisk Forbund.

Hva mener du om det overnaturlige? Og hva synes du om at flere toppolitikere nå forteller om sine erfaringer med alternativ behandling? Skriv inn din mening nederst i artikkelen!

I dagens VG kan vi lese om SVs Olav Gunnar Ballo som tror at alvorlige blødninger kan stanses ved å fremsi et bestemt hemmelig bønnevers.

- Det er så mange eksempler på at det har skjedd, så jeg tror at det har hatt effekt. Spørsmålet er hva slags mekanismer som virker. Jeg kan ikke si sikkert om det er placeboeffekten som har spilt inn, eller om det er andre uforklarlige mekanismer, sier Ballo til Verdens Gang.

Les også: Tror blødninger kan stanses med religiøse vers

At Ballo er lege og skal ta over som sjef for Rettsmedisinsk institutt gjør ikke uttalelsen mindre spesiell. Men Ballo er ikke alene om å fortelle utrolige historier eller benytte seg av alternative krefter.

Trine Skei Grande, nestleder i Venstre, fikk astmaen sin kurert av Snåsamannen, Joralf Gjerstad, ifølge hans egen bok. Og Skei Grande er ikke den eneste toppolitikeren som har fått hjelp av Snåsamannen. I går fortalte helseminister Bjarne Håkon Hanssen om sin erfaring med Snåsamannen som hjalp sønnen til å bli frisk fra kolikk.

- Virker som om opplysningstiden er over

Human-Etisk Forbund er en av organisasjonene som rister på hodet over den nye trenden og mener det nærmest begynner å ta komiske former.

- Det er de som påstår at opplysningstiden er over, og man kan nesten få det inntrykket igjen når man ser hva som skjer, sier pressesjefen i forbundet, Jens Brun-Pedersen.

Han synes det er noe populistisk over alle disse historiene som plutselig kommer i kjølvannet av Snåsamannens boksuksess.

- Jeg er ikke sikker på om de ville gjort det hvis ikke Snåsamannen hadde vært en så sympatisk kar, solgt så mange bøker og hjulpet folk gratis, sier pressesjefen.

Også kjendislege Jørgen Skavlan er skeptisk til Snåsamannens evner og tar den siste tids historier med en klype salt

- Jeg ville aldri ringt Snåsamannen selv om jeg hadde et dødssykt barn. Det ville bare vært bortkastet tid, sier Skavlan.

- Joralf er Guds jøgler

Eli Rygg, kjent for mange som programleder i barne-tvserien "Portveien 2", er uenig med skeptikerne og stoler fullt og helt på Snåsamannens evner.

- Joralf er Guds jøgler, mener hun.

Rygg har kjent Joralf Gjerstad i mange år og er ambassadør i hjelpefondet hans. Hun mener at hvis man er åpen nok vil man kunne føle kreftene rundt seg.

- Det overnaturlige er jo det naturlige, sier hun.

Og ifølge Eli Rygg trenger man ikke komme fra Snåsa for å utføre healing. Man må bare være åpen for det alternative.

- Dette er ting som ligger dypt forankret i mennesket og alle kan gjøre det, mener Rygg.

Hva mener du om det overnaturlige? Og hva synes du om at flere toppolitikere nå forteller om sine erfaringer med alternativ behandling? Skriv inn din mening nederst i artikkelen!