NYTT REALITYKONSEPT TIL NORGE: Simon Cowell er hjernen bak musikkonkurransen «X Factor». til høsten sendes programmet på TV 2, og allerede nå kan du melde deg på.
NYTT REALITYKONSEPT TIL NORGE: Simon Cowell er hjernen bak musikkonkurransen «X Factor». til høsten sendes programmet på TV 2, og allerede nå kan du melde deg på.

Idol-Simons «X Factor» til Norge

- Dette blir en av de tyngste TV 2-satsingene noensinne, sier programdirektør.

Glem «Idol» - nå er det «X Factor» som gjelder. Musikktalenter landet rundt får nå en unik sjanse til å gjøre drøm til virkelighet når storsatsingen «X Factor» kjøres i gang til høsten. Førstepremieren i «X Factor» er platekontrakt med Sony BMG, og auditionrundene blir holdt i april og mai.

Meld deg på «X Factor» her!

Charlotte Thorstvedt skal være programleder, mens Mira Craig, Peter Peters og Jan Fredrik Karlsen er dommere.

Leona Lewis (23) slo igjennom via «X-factor» i England.
Leona Lewis (23) slo igjennom via «X-factor» i England.

- En av de tyngste satsningene

- Det har lenge vært på det rene at TV 2 har ønsket å fortsette med en form for musikk-konkurranse. Vi føler «X Factor» er riktig vei å gå, og har stor tro på konseptet. Dette kommer til å bli en av de tyngste underholdningssatsingene vi har hatt, sier Nils Ketil Andresen, programdirektør i TV 2.

Satser på å bli Norges største

Programmer som «Idol» og «Norske talenter» har de siste årene vært viktige utstillingsarenaer for en rekke nye norske artister, og flere av dem har i etterkant av sin deltakelse vært med på å prege norsk musikkliv.

«X Factor» tar det beste fra «Idol» ett steg videre, og TV 2s prosjektleder Rolf Wenell har som mål at dette skal bli Norges største musikk-konkurranse.

- «X Factor» setter fokus på muligheten til å oppfylle folks musikalske drømmer. Nå har det blitt stuerent å delta i talentshow som dette. «X Factor» vil være et unikt vindu for å vise frem talentet sitt, og en unik mulighet til å kunne oppfylle drømmen. Nå gjelder det å gripe den! sier Wenell og oppfordrer publikum til å melde seg på så fort som mulig.

Deltakerne får blant annet meget god oppfølging. Etter auditionrundene - når man har silt ut de beste - blir deltakerne delt inn i fire grupper: Én til hver dommer. Deltakerne får dermed svært profesjonell hjelp underveis, samtidig som konkurransen får en ekstradimensjon gjennom intern kniving dommerne imellom.

Meld deg på «X Factor» her!

Simon Cowells idé

Simon Cowell - som sannsynligvis er verdens mest berømte realitydommer - er mannen bak «X Factor»-konseptet. Programmet har i løpet av fem sesonger blitt et av tidenes mest populære tv-show i England, og har fostret store stjerner som Leona Lewis, Shayne Ward, og nå sist Alexandra Burke.

Auditions

I april og mai blir det avholdt auditionrunder i Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo. Du må fylle 16 i år for å delta, og det er ingen øvre aldersgrense. I tillegg til soloartister, har også vokalgrupper mulighet til å melde seg på. Det er lov å spille et instrument mens man synger.

Konkrete datoer og steder vil snart lanseres på tv2underholdning.

Meld deg på «X Factor» her!