I fjor ble det meldt om 500 UFO-observasjoner i Danmark. De aller fleste finnes det naturlige forklaringer på. Over halvparten kan tilskrives en trend importert fra Østen.

Dobling

De fleste hadde sett det som i thailandsk kultur er kjent som «Khoom Fay», eller rett og slett flygende lykter. Noe som ifølge Ekstrabladet.dk har blitt populært i Danmark å sende til vært i forbindelse med festlige anledninger.

- Vi hadde dobbelt så mange dobbelt så mange innrapporteringer i fjor sammenlignet med tidligere år, sier Kim Møller Hansen, leder for SUFIO, organisasjonen som tar seg av henvendelsene om UFO-er til danske myndigheter.

Lysglimt

- Når en ser de på lang avstand, ser en ikke at det er en lykt. Man ser bare en lysende oransje kule, sier Møller Hansen til nyhetsbyrået Newspaq.

At lyset blinker kan skyldes at flammen blafrer i vinden. De som har rapportert om lysglimt før det lyset blir borte, har trolig sett en lykt ta fyr og brenne opp. Lyktene er laget av tynt papir og bambus og brenner derfor svært hurtig opp.

Ifølge Kim Møller Hansen har den asiatiske moten ført til forvirring og UFO-meldinger også i andre land.