topp
topp

Politi-nabo selger ulovlige dekodere

I Oslo blir det solgt dekodere som kan gjøre deg til lovbryter, avslører TV 2 hjelper deg

Det ble Muslim Bin Akil fra Dal offer for.

- Det er helt grotesk at dette skjer midt på dagen like ved politihuset i Oslo. Dette må stoppes umiddelbart, sier en opprørt Akil.

Det var utsikter til nye kanaler som gjorde at Akil i september 2007 oppsøkte butikken Hadi City på Grønland. Der ble han til den nette sum av 1900 kroner lovet en dekoder som kunne ta imot akkurat de indiske og pakistanske kanalene han var interessert i. Det han ikke fikk beskjed om var at denne dekoderen kobler seg opp mot Internett og gir kunden ulovlig tilgang til betalingskanaler.

Enda verre er det at kunden også blir delaktig i en kriminell handling, for ifølge lovverket er det ikke bare ulovlig å selge denne typen produkter, det er også ulovlig å bruke dem.

Hadi-7
Hadi-7

Svindel

I TV-distributørenes egen organisasjon STOP, som jobber med å avdekke piratvirksomhet på TV-markedet i Norden betegner de Hadi Citys virksomhet som svindel.

- Det som også er synd er jo at kundene blir lurt inn i en ulovlig virksomhet, sier sikkerhetssjef Eriksen.

Forbrukerrådet reagerer og synes det er alvorlig at en butikk selger ulovlige dekodere. De mener at kunden må kunne stole på at butikken gir dem riktig informasjon og at produktet de selger skal være i henhold til norsk lov.

- Dette vil jo anses som en mangel ved produktet og gir derfor kunden rett til å heve kjøpet å få pengene tilbake, slår Hans-Marius Graasvold fast.

Ingen av de ansvarlige bak Hadi City har villet stille opp til et TV-intervju. Butikken drives i dag ifølge Brønnøysund-registrene under navnet Mona City Alsaedi, selv om fasaden fortsatt prydes av Hadi City.