Snåsamannen Joralf Gjerstad og Jonas Gahr Støre (Foto: TV 2/Scanpix)
Snåsamannen Joralf Gjerstad og Jonas Gahr Støre (Foto: TV 2/Scanpix)

- Snåsamannen spådde krigen i Gaza

Under en middag med utenriksminister Jonas Gahr Støre skal Snåsamannen ha fortalt at det kom til å bli store uroligheter i Gaza.

Joralf Gjerstad, bedre kjent som Snåsamannen, er for tiden på alles lepper. Selv for topp-politikere skal det mye til for å komme unna helbrederen fra Trøndelag.

Nå viser det seg at helseministeren ikke er alene blant politikerne om å bruke Snåsamannen. Da Gjerstad var i Oslo for å signere bøker før jul, møtte han utenriksministeren.

Spådde utrolig jul

- Det var en privat og hyggelig middag med en interessant mann. Vi har begge skrevet bok, og det var i sammenheng med den at vi kom sammen, sier Jonas Gahr Støre til TV 2 Nyhetene.

Men Snåsamannen skal ha fortalt utenriksministeren at det ville bli en urolig jul, og han skal ha fortalt at det ville skje ting i Gaza.

Støre vil ikke si noe om Snåsamannens påstander senere viste seg å være riktige.

Støtter Hanssen

I går støttet statsministeren Bjarne Håkon Hanssen, som tror at Snåsamannen helbredet sønnen hans via telefon.

I den rødgrønne leiren er det også andre som støtter helseministerens vitnesbyrd om helbredelse.

Les også:Ville ringt Snåsamannen igjen

- Det er mange som får oppleve at det skjer gode ting i livene uten at de kan forklare det. Så Snåsamannen er ikke alene om å virke i det norske folk, sier Senterpartiets parlamentariske leder Rune Skjælaaen.

Den tidligere sykehuspresten sier han ikke ville hatt noe problem med å følge i Hanssens fotspor og kontake Snåsamannen.

- Ja, det hadde jeg kunne gjort.

- Snakker med sauene

Venstreleder Lars Sponheim vil imidlertid ikke kontakte mannen alle snakker om.

- Jeg har mine egne måter å gjøre det på når jeg har behov for å bli helbredet uten å gå til en lege. Jeg kan for eksempel gå en tur i naturen, eller snakke høyt med sauene mine.

- Hvordan føler du at sauene helbreder deg?

- Jeg blir fornøyd med meg selv. Jeg tror det er mange ting som på ulike måter kan gjøre at mennesker føler seg bedre, sier Sponheim til TV 2.