En israeler ble drept og tre såret i dette bombeangrepet som var det første siden våpenhvilen.  (Foto: AP)
En israeler ble drept og tre såret i dette bombeangrepet som var det første siden våpenhvilen. (Foto: AP)

Se bomben som utløste nye Israel-angrep

Til nå har ingen grupper tatt på seg ansvaret for veibomben som drepte en israelsk soldat. Se video av den voldsomme eksplosjonen.

I dag offentliggjorde det palestinske nyhetsbyrået Ramattan denne videoen som angivelig viser et israelsk kjøretøy som patruljerer grensene nær grenseovergangen Kissufim på israelsk side mandag.

Plutselig går det som skal ha vært en veibombe av under kjøretøyet. Bilen forsvinner bak en stor røyksky før vi ser to personer som løper mot jeepen. Deretter kommer en ny eksplosjon.

(Se video øverst i artikkelen)

En israelsk soldat ble drept og tre såret i angrepet.

Kort tid etter eksplosjonen svirret flere israelske militærhelikoptre i luften over Gaza. Israelske soldater skal deretter ha åpnet ild inne i Gaza by, der en sivil palestiner ble drept, melder AP.

Dette var det første dødelige angrepet siden våpenhvilen på Gazastripen trådte i kraft for elleve dager siden.

Verken Hamas eller andre militante palestinske grupper har tatt på seg ansvaret for den antatte veibomben.

En maskert palestiner viser hvordan han overlevde angrepene mot en smuglertunnel ved grensen mellom Gazastripen og Egypt.  (Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA/Reuters / SCANPIX)
En maskert palestiner viser hvordan han overlevde angrepene mot en smuglertunnel ved grensen mellom Gazastripen og Egypt. (Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA/Reuters / SCANPIX)

Svarte med luftangrep

Senere på ettermiddagen bombet Israel flere mål på Gazastripen. To personer skal ha blitt drept i luftangrepene, sier palestinsk helsepersonell. En av dem var et medlem av Hamas som kjørte motorsykkel, mens den andre var en tilfeldig forbipasserende.

Bombet tunneler

Natt til onsdag var det også flere flyangrep rettet mot tunnelene palestinerne bruker til smugling av varer og våpen. Ifølge øyenvitner angrep kampflyene tre ganger.

Israel sier at målene utelukkende var nettverket av tunneller som brukes til å smugle våpen, penger, folk og forbruksvarer til Gaza.

Det er foreløpig ikke meldt om flere døde etter dette angrepet.

Her angrep israelske kampfly. Se video under:

Hamas avfyrte granater

Onsdag ettermiddag kom den væpnede fløyen til Hamas med en kunngjøring der de opplyser at de har avfyrt til sammen tre runder med granater mot israelske soldater som «gjennomfører fiendtlige streiftog» i Maghazi-området sentralt i den palestinske enklaven.

Den israelske hæren har ikke kommentert påstanden. Men statsminister Ehud Olmert sa tidligere onsdag at Israel har til hensikt å slå kraftig tilbake etter at en av deres soldater ble drept i et veibombeangrep tirsdag.

Situasjonen er dermed svært spent, halvannen uke etter at Hamas og Israel inngikk våpenhvile etter den blodige krigen.