HalvtTonnPappa_680
HalvtTonnPappa_680

Et halvt tonn pappa

Firebarnsfaren Kenneth veier et halvt tonn. Står livet til å redde?

TVNorge fortsetter å sende dokumentarer som sykelig overvekt, et stadig mer utbredt helseproblem, også her i Norge.

Kveldens dokumentar, «Et halvt tonn pappa», handler om 40 år gamle Kenneth Brumley, som veide over 463 kilo - nesten et halvt tonn! - da han ble kuttet løs fra huset sitt.

I en tidligere dokumentar, «Fedmen tok mammas liv», møtte vi 400 kilo tunge Renee Williams, som omkom av sin overvekt.

I over tre år har Kenneth Brumley ikke vært i stand til å gå. I fire år har firebarnsfaren stort sett ligget til sengs. Årsaken til fedmen er billig ferdigmat og sukkerholdige drikkevarer.

Ved streng diett mistet Kenneth 76 kilo på rekordtid. Det var akkurat tilstrekkelig til at han kan få et kirurgisk inngrep som kan fjerne noen digre fettsvulster fra bena hans.

Programmer av denne typen har selvsagt et preg av underholdende sirkus; Se og bli sjokkert over hvor feite disse menneskene er! Det som likevel skinner igjennom er hva uvitenhet om mat kan gjøre.

Kenneth pleide å trene da han var tenåring. Han spiste basketball, baseball og amerikansk fotball, men han har alltid vært glad i mat. De pårørende har åpenbart ikke klart å holde ham på en sunn diett.

Nå venter en operasjon; Magesekken og tykktarmen skal reduseres. Deretter må han spise vitaminer og mineraler for å overleve. Hvis han nå overlever...

Hjertet til Renee Williams tålte ikke overgangen til et sunt liv. Selv er Kenneth optimistisk: - Det kan ta noen måneder før jeg er på bena igjen. Det er lenge siden jeg fikk frisk luft. Jeg ser frem til å være utendørs.

Han ser frem til å tilbringe tid med sine døtre. - Jeg har gått glipp av mesteparten av deres unge liv, så nå er de unge damer. Det varer ikke lenge før de gifter seg. Jeg håper å kunne føre dem stolt til alteret, sier Brumley optimistisk.

Se «Et halvt tonn pappa» på TVNorge torsdag kl. 20.30.

Se også:

«TV 2 hjelper deg» på TV 2 torsdag kl. 20.30.

«Tilbake til 70-tallet» på NRK1 torsdag kl. 19.55.

«Tid for hjem» på TV 2 torsdag kl. 20.00.

«Life» på TV3 torsdag kl 22.30.