Kristian Kjelling (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Kristian Kjelling (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Kjelling: - Jeg rotet det bort

Kristian Kjelling tar på seg all skyld etter tapet for Polen.

Polen-Norge 31-30

Zadar/Bergen (TV 2 Sporten): Norge kunne gått til sin aller første semifinale i et håndball-VM for herrer med seier over Polen. Lagene fulgte hverandre tett hele kampen, men med to minutter igjen så Norge ut til å ha overtaket.

De ledet med to mål på stillingen 30-28 og skulle bare kontrollere det hele inn. Men så ble Vegard Samdahl avblåst for teknisk feil i angrep. Polakkene kontret - og scoret.

Hva synes du om Norges innsats i VM? Si din mening nederst i saken!

Se sammendrag av kampen øverst i saken.

Da kom nervene for fullt for nordmennene, som hadde keeper Steinar Ege ute med leddbåndskade og en kraftig redusert Stian Vatne med lårskade.

Kollaps mot slutten
Frank Løke kunne gjort 31-29, men keeper reddet og han fikk ikke frikast. Polakkene gikk i angrep igjen og utlignet til 30-30.

Med 15 sekunder igjen tok Norge timeout og gikk på banen igjen uten keeper. kristian Kjelling fikk ballen og kunne enten skyte eller spille inn til Frank Løke. Det endte med ingen av delene.

Artur Siodmiak snapper ballen og kaster den i Norges åpne mål fra egen nimeter. Det sikrer ham heltestatus og Polen semifinaleplass mot Kroatia. Norge må spille plasseringskamp om niendeplassen mot Slovakia torsdag kl. 2015. Vi sender den på TV 2 Zebra og i vårt livesenter.

Les også: Hedin: - Vi mangler rutine

Kjelling tar all skyld
Kjelling, som var en av Norges beste i kampen, gikk rett i garderoben etter kampen. Men snakket etterhvert med pressen.

- Jeg rotet det bort på slutten, sier han til TV 2 Sporten.

- Hva skjer på slutten?

- Jeg gjør den klassiske feilen å ikke skyte, bare dælje til, selv om det er to mann som kommer ut. Istedenfor prøver jeg å spille til Frank, men treffer ham bare i rumpen. Det er 100 prosent min skyld. En katastrofal avgjørelse, sier en dypt skuffet Kjelling, som ble toppscorer i kampen med åtte mål.

Se intervju med Kjelling:

284697

Spillerne helt knust
De andre spillerne var like knust som Kjelling etter kampen.

- Det var et helvete å tape i dag, soer Vegard Samdahl.

- Vi roter det til. Jeg husker nesten ikke hva som skjedde mot slutten. Dette er helt rævva, konstaterer Håvard Tvedten.

Se intervjuer med spillerne:

284704