Åttlinger leger ved Kaiser Permanente Bellflower Medical Center  in Bellflower, Calif.
Åttlinger leger ved Kaiser Permanente Bellflower Medical Center in Bellflower, Calif.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 barn

Fødselen tok liksom aldri slutt for den amerikanske kvinnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge CNN er det bare andre gang det har skjedd i USA at en kvinne har satt levende åttlinger til verden. Selv legene ble overrasket. De trodde kvinnen hadde sju barn i magen.

- Det var en helt fantastisk fødsel, sier dr. Karen Maples, sjef for fødeavdelingen hvor barna kom til verden.

Se video fra pressekonferansen nederst i saken.

Fin form

De seks guttene og to jentene ligger i kuvøse og skal være i god form etter mandagens fødsel. Tre av barna måtte ha hjelp til å puste, men ellers synes de ikke å ha noen alvorlige problemer, opplyste leger på en pressekonferanse mandag kveld.

Åttlinger tv-biler utenfor sykehus California

Forløsningen skjedde ved keisersnitt på Kaiser Permanente-sykehuset i Bellflower, California. Legene trodde moren, som ikke er identifisert, bar på sju foster. Kvinnen var 23 uker på vei da hun ble innlagt på sykehus for sju uker siden med beskjed om å ta det med ro.

Talte feil

Et team bestående av 46 leger, sykepleiere og andre helsearbeidere har siden forberedt fødselen. Forløsningen skjedde mandag, drøyt ni uker før svangerskapet egentlig var over.

- Etter at Baby G kom ut, ble vi overrasket over å oppdage Baby H også, sier Maples.

Det er vanskelig å få antallet barn korrekt med ultralyd når det dreier seg om så mange fostre.

Kritisk

Sykehuset ønsket ikke å svare på spørsmål om morens identitet eller om hun hadde fått medisinsk behandling i forbindelse med graviditeten.

De første tre til sju dagene vil være kritiske for babyene. Barna vil ligge i kuvøse i seks til åtte uker og kommer til å bli på sykehuset i ti uker, opplyser en annen av sykehusets leger, Mandhir Gupta.