4 familier mister jobben hos Ekornes på Stranda (Foto: Arne Rovick, TV 2)
4 familier mister jobben hos Ekornes på Stranda (Foto: Arne Rovick, TV 2)

Fire ektepar mistet jobben

For de 74 arbeiderne ved Ekornes' fabrikk på Stranda er dagens krisepakke helt uten betydning. Fire ektepar rammes når fabrikken legges ned.

- Hvilken glede får vi av den, spør Astrid Johansen i kantinen på Sunnmøre.

Rammer hardt

Finanskrisen rammer familien hardt. Om et par måneder står trolig hun og mannen Dagfinn uten jobb. Da skal fabrikken på Stranda være avviklet og produksjonen flyttet.

Alle de 67 årsverkene vil bli fjernet.

Astrid Johansen (Foto: TV 2)
Astrid Johansen (Foto: TV 2)

- Akkurat nå vet vi ikke hva fremtiden vil bringe. Det er ikke akkurat lett å finnes seg jobb i kommunen, sier det fortvilte ekteparet fra Stranda.

Det var 8. januar nyheten slo ned som en bombe blant fabrikkarbeiderne. Da kom ledelsen med sjokkbeskjeden om at fabrikken skal avvikles.

Har mistet nattesøvnen

- Det var knalltøft å få den meldingen. Mange av oss har mistet nattesøvnen etter den brutale meldingen. Det går på helsa løs, sier ekteparet Reidun Berge Giskehaug og Stein Inge Giskehaug til tv2nyhetene.no

Stein Inge har jobbet ved fabrikken i 31 år. Plutselig står han og kona uten arbeid.

- Jeg vet ikke hva som skjer videre. Kanskje vi blir tilbudt jobb på Hareid som innebærer to timers pendling én vei. Det er ikke særlig fristende og lite aktuelt, sier Giskehaug.

Se video om de ansatte ved fabrikken i videovinduet øverst.

-Skuffende

Han tror fabrikken ville blitt lagt ned uansett innhold i Regjerings krisepakke eller ikke.

Og uansett var det ikke mye i dagens krisepakke som kunne vært til hjelp for Ekornes-ansatte. Den endelige beslutningen om å avvikle fabrikken ble tatt på fredag.

- Men det er uansett skuffende at ledelsen i Ekornes ikke hadde is i magen og gitt oss ett års ekstra levetid slik at vi kunne bevise vårt eksistensgrunnlag, sier frustrerte ansatte ved Ekornes sin sofafabrikk på Stranda.