Rolf Bjørnar Tøllefsen, Elisabet, Da damene dro (Foto: Lena Sørensen)
Rolf Bjørnar Tøllefsen, Elisabet, Da damene dro (Foto: Lena Sørensen)

– Alt for Husøy

Rolf Bjørnar Tøllefsen og de andre mannfolkene på Husøy blåser i kritikken som har kommet i forkant av «Da damene dro».

Foran premieren på «Da damene dro» er stemningen nervøs og spent på Husøy. Debatten om programmet har allerede begynt å rulle på diverse nettsteder.

- Mannfolk klager

Ifølge Rolf Bjørnar Tøllefsen, en av mennene som ble hjemme da damene dro, er kvinner rundt om i landet positive til programmet, mens gutta er skeptiske.

- Jeg tror mannfolka føler seg truffet og da kritiserer de. Debattene går på byfedre kontra bygdefedre og mennenes innlegg bærer preg av at de gjerne vil formidle «vi mannfolk er bedre enn det der», sier han.

Kritikken tar han med knusende ro.

- De som kjenner oss på Senja og i byen vår, Finnsnes, er utrolig positive.

Gjør det for Husøy

Rolf Bjørnar forteller videre at det var diskusjoner fram og tilbake før alle ble enige om å si ja til TV 2 og «Da damene dro.»

- Vi er et sindig folkeslag. Dette har vært gøy for oss fra det begynte og vi tenker ikke på hva andre synes. Vi tenkte oss nøye om før vi ble med, det hele ble bestemt i et folkemøte her på øya. Spørsmålet var «blir vi fremstilt som bygdetullinger eller ikke?». Her er det nok av skolerte folk og vi bestemte oss for å kaste janteloven på båten og gjøre alt vi kunne for Husøy, ler Rolf Bjørnar.

Det var i begynnelsen av september i 2008 at et crew på rundt 30 personer inntok den lille øya for å lage TV-serien litt utenom det vanlige. Rolf Bjørnar, som selv var hjemme med lille Sander, mens samboeren Elisabeth og deres yngste datter Hannah reiste til Malta, forteller at det er et sinnssykt samhold på øya. Og de har snakket mye om det å være med i en reality-serie.

Støtter hverandre - uansett

- Vi vet jo at folk kan bli fremstilt forskjellig, men vi har bestemt oss for å drite i hva folk sier og vi støtte hverandre hundre prosent hvis noen kommer skjevt ut. Vi står for det som skjedde, og vi har laget det litt morsomt selv også. Alle på Husøy har vært litt skuespillere, folk skjønner nok at dette ikke er en dokumentar.

Nå gjør altså bygda seg klar til premiere på TV 2. Og det de gleder seg mest til er å se hva den annen halvdel har bedrevet mens de har vært fra hverandre.

- Elisabeth sa at damene er så nysgjerrige på hva vi har drevet med. De hadde aldri dratt hvis de trodde det var uforsvarlig, nå de gleder seg til å se hvilke løsninger vi mannfolka kom opp med mens de var borte. Og ikke glem at vi måtte steppe inn i alle deres roller. Vi har drevet både skolen og barnehagen, i tillegg til å passe barna.

Les mer: Dette er «Da damene dro»
Les mer: Dette er Husøy
Les mer: - Minn ham på hver kveld at han har tre unger!

«Da damene dro» har premiere i begynnelsen av februar.