Rune Lange  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Rune Lange (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Lange advarer Alanzinho

Tyrkiske Trabzonspor har et frynsete lønnsrykte. Det har Rune Lange erfart fra sin tid i klubben.

Klok av skade oppfordrer han nå Tyrkia-aktuelle Alanzinho til å skaffe seg bankgaranti

- Han bør ha garanti fra banken for at lønna kommer inn på konto, sier Rune Lange til TV 2 Sporten.

Det er klar tale til Alanzinho som hvert øyeblikk kan bli tyrkisk spiller.

Skylder Lange 15 mill
Lange vet hva han snakker om. Sommeren 2000 tegnet han kontrakt med tyrkiske Trabzonspor. I dag skylder de han anslagsvis 15 millioner kroner.

- Det er viktig å sikre seg at man får de pengene man er blitt lovet. Det gjorde ikke jeg. Jeg dro derfra for snart åtte år siden, forteller han.

De fire siste månedene i klubben fikk han ikke lønn. Han hadde ikke sikret seg bankgaranti for lønna.

- Nei, jeg hadde ikke bankgaranti. Tromsø fikk bankgaranti for salgssummen da de solgte meg, men jeg hadde ikke for lønna, sukker han.

Ikke alene
Lange er ikke den eneste som ikke har fått lønnsutbetaling fra klubben. Svenske Fredrik Risp sluttet brått i klubben desember 2007 etter fire måneder uten lønnsutbetaling.

Langes agent er den erfarne Rune Hauge, men heller ikke det har hjulpet.

- Vi prøver, men ikke så enkelt å få FIFA til å komme med sanksjoner. Derfor kan det hende de får fortsette slik. Det er ikke bra, så det er viktig at noen kanskje kan statuere et eksempel . Man kan ikke holde på slik, sier Lange.

- Tror du en spiller som Alanzinho vil få lønna si?

- Da jeg var der var det avhengig av hvordan klubben gjorde det. Gjør den det bra er det enklere å få lønna si til noenlunde rett tidspunkt. Gjør klubben det dårlig kan det blir vanskeligere. Dersom han og laget klarer å prestere bra er det større sjanse for at han får det han underskriver på at han skal få, understreker Lange.