surferosa
surferosa

Første MGP-delfinale

Det er klart for folkefest i Kongsvinger.

I kveld er vi i gang med oppløpet mot vårens Melodi Grand Prix. Den første delfinalen avholdes i Kongsvinger. Det blir så klart folkefest i byen når 4000 mennesker samles i Kongsvingerhallen for å kåre de to første finalistene i Melodi Grand Prix 2009.

MGP-entusiast Per Sundnes og fjorårets MGP-vinner Maria Haukaas Storeng er programledere.

Sju melodier skal konkurrere i hver av de tre delfinalene. De to av kveldens syv melodier som får flest stemmer av tv-seerne går direkte til MGP-finalen i Oslo Spektrum, mens melodiene som havner på tredje- og fjerdeplass får 14. februar en ny mulighet til å kjempe om finaleplass i Ålesund, der «Siste sjansen» skal holdes.

De to øvrige delfinalene avholdes i Bodø 31. januar og på Grenland 7. februar. I alt er det 21 artister som konkurrerer i årets MGP, som er en utvidelse med tre låter fra tidligere år. «Siste sjansen» har tidligere vært sendt som opptak, men sendes i 2009 som utvidet og direktesendt versjon fra Ålesund. Der er det åtte melodier som konkurrerer. Av disse er seks bidrag stemt fram av publikum i delfinalene, mens to er plukket ut av en hemmelig jury. Som vanlig er det vi tv-seere som bestemmer hvem som skal gå videre. Dette gjøres ved å ringe inn stemmer på telefon eller sende sms. Telefonlinjene åpner kl 09.05 lørdag 24. januar når Nitimen på NRK P1 sender direkte fra vertsbyen, spiller alle finalemelodiene og får besøk av artistene. Det koster 5 kr per stemme, både per telefonstemme og per SMS.

Her er melodiene:

Melodi 1: U Look Good Artist: Surferosa Melodi: Surferosa og Lars-Erik Westby Tekst: Mariann Thomassen «U Look good» er en fengende låt som formidler positivitet og energi, med et budskap om at det er lov å være annerledes og man må ha tro på deg selv, uansett hva andre sier. Låta passer derfor for alle, og er en oppfordring om å ta opp fighten med janteloven, og være stolt av seg selv. For å stemme: ring 829 49 001 eller send «1» til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Melodi 2: Men, men, men Artist: Chicas del Coro Tekst og melodi: Hilde Marstrander «Men Men Men» er en lystig, glamorøs og glad 40-talls storband-swing låt etter inspirasjon fra 40-tallsstjerner som Ginger Rogers og Fred Astaire. I følge Hilde selv er låten noe man kan drømme seg bort i når hverdagen er tøff. For å stemme: ring 829 49 002 eller send «2» til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Melodi 3: Party Artist: KeSera Melodi: Robin Nordahl og Thomas Ewel Beats og riff: William (Nasty Kutt) Tekst: KeSera «Party» handler om å det å ha det kult sammen med alle som vil være med, og er sådan en veldig inkluderende låt. Guttene liker å feire livets oppturer, noe som både synes og høres på «Party». Dette er tidenes første hiphop-låt i MGP! For å stemme: ring 829 49 003 eller send «3» til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Melodi 4: Two of a Kind Artist: Espen Hana Melodi: Trond Andreassen Tekst: Trond Andreassen og Christian Bloom «Two of a Kind» er skrevet som en hyllest til kjærligheten, og er ikledd en femtitalls, crooner-aktig stil med koringer og strykere som gir den et drømmeaktig uttrykk. Ifølge låtskriver Trond Andreassen kunne «Two of a kind» fint vært med på soundtracket til en David Lynch film. For å stemme: ring 829 49 004 eller send «4» til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Melodi 5: Sweeter Than a Kiss Artist: Charite Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen og Laila Samuelsen «Sweeter Than A Kiss» er en ung og fengende poplåt som handler om å finne den store og overveldende kjærligheten. Den er skrevet av den sterke låtskriverduoen Christian Ingebrigtsen og Laila Samuelsen som begge har lange karrierer som låtskrivere og artister. For å stemme: ring 829 49 005 eller send «5» til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Melodi 6: Det vart en storm Artist: Thomas Brøndbo Melodi: Svein Gundersen Tekst: Rolf Mokkelbost «Det vart en storm» er en fengende poplåt om et kjærlighetsforhold som tar slutt, og er skrevet av den rutinerte låtskriveren Svein Gundersen, som blant annet har skrevet store hits som «Har en drøm» og «Se ilden lyse». For å stemme: ring 829 49 006 eller send «6» til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Melodi 7: Tricky Artist: Velvet Tekst og melodi: Hanne Sørvaag og N2, Niklas Bergwall og Niclas Kings «Tricky» er en fengende, Britney Spears-aktig poplåt som handler om å prøve og å feile i kjærligheten; Selv om man kan erfare at det er vanskelig, fortsetter man likevel å prøve. For å stemme: ring 829 49 007 eller send «7» til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

«Melodi Grand Prix 2009» på NRK1 lørdag kl. 19.55

Se også:

«Makedonia-Norge» på TV 2 lørdag kl. 15.25

«Gutten som ser uten øyne» på TVNorge lørdag kl. 20.00

«Prosjekt X» på TV 2 lørdag kl. 20.00

«Brothers & Sisters» på TV 2 Zebra kl. 22.15