Anders Grönhagen og Tarik Elyounoussi  (Foto: Olsen, Linn C./SCANPIX)
Anders Grönhagen og Tarik Elyounoussi (Foto: Olsen, Linn C./SCANPIX)

Vil forlenge med Grönhagen

FFK-direktør Runar W. Henriksen benekter at klubben ikke vil forlenge med Anders Grönhagen.

Fredrikstads administrerende direktør, Runar W. Henriksen, benekter at Anders Grönhagen er uønsket som trener når hans kontrakt går ut om et år.

- Stemmer det at det ikke er ønskelig å forlenge Grönhagens kontrakt?

- Nei, absolutt ikke. Jeg har fått fullmakter av styret til å forhandle om fremtiden med han. De samtalene har så vidt startet.

I samtaler
Og Henriksen avslører at Fredrikstad i dag var i samtaler med Grönhagens agent om en eventuell forlegelse.

- Jeg snakket med agenten hans i dag faktisk og vi ønsker å prate om en ny kontrakt nå utover nyåret.

I går hadde Fredrikstad-ledelsen nok å svare på etter at deres nyansatte sportsdirektør, Tor-Kristian Karlsen valgte å gå. etter en påstått konflikt mellom Tor-Kristian Karlsen og Anders Grönhagen.

Karlsen sa i går til TV 2 Sporten at det var uenigheter mellom han og Grönhagen om den sportslige strategien som var grunnen til at han valgte å gå.

- Grönhagen og jeg kommer fra to ulike verdener, og er fundamentalt uenige om hvordan en fotballklubb skal organiseres og drives.

Avviser uenigheter
Men Fredrikstads administrerende direktør avviser dette.

- Stemmer det at det er en sportslig uenighet mellom Anders Grönhagen og Tor-Kristian Karlsen?

- Etter at vi ferdigstilte den sportslige strategien, er det en uenighet mellom klubben og Tor-Kristian om tempo i fornyelse av spillerstallen, svarer Henriksen.

- Anders Grönhagen skal ha uttalt på trening foran spillerne i går at «det er enten han eller jeg». Stemmer det?

- Nei, det stemmer ikke. Jeg har pratet med trenere, støtteapparatet og spillerne om den saken og de benekter at det har blitt sagt.

- Men da dere valgte å ansette Karlsen hadde vel dere en formening om hva slags sportslig filosofi han stod for og hva slags planer han hadde for den sportslige utviklingen. Har det endret seg etter at han ble ansatt?

- Nei, det har ikke det. Karlsen valgte å trekke seg etter et møte vi hadde. Han ønsket å trekke seg da vi ikke var enige med han i hans planer.

- Står for egen regning
Men Tor-Kristian Karlsen stod i går fast ved at konflikten med Grönhagen er grunnen til at han tilslutt valgte å gå.

- Når et hendelsesforløp kulminerer i at en toppleder trekker seg, så begynner det vel å nærme seg konfliktterritoriet? spurte Karlsen retorisk.

- Hva Tor-Kristian Karlsen sier får stå for hans regning. Jeg ønsker ikke å drive med skittkasting i media, svarer Henriksen.