Siv Jensen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Siv Jensen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Slik skal Siv redde økonomien

Vil gi folk 3500 kr i skattelette.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siv Jensen og finanspolitisk talsmann Ulf Leirstein presenterte torsdag FrPs forslag til tiltakspakke.

Partiformannen la frem dokumentet «Tid for fornyelse», hvor et av tiltakene er skattelette til privatpersoner og bedrifter. Ifølge Frp vil forslaget kunne gi lønnsmottakere 3500 kr i skattelette, og 4800 kr for pensjonister. Til sammen ønsker partiet å heve bunnfradraget med til sammen på 10 milliarder kroner.

Vil ha mer optimisme

Siv Jensen åpnet presentasjonen med å si at det var viktig å gjøre noe for å stanse den voksende arbeidsledigheten, men at det også er svært viktig å fjerne pessimismen hun mener ligger i store deler av næringslivet, og heller skape optimisme.

- Jeg er stolt av å legge frem denne tiltakspakken. Vi har jobbet med dette i flere uker, i tett samarbeid med næringslivet, sa partiformannen, som understreket at det er vanskelig å lage prognoser for den situasjonen vi har.

Ifølge Jensen er det knyttet stor spenning til tiltakene regjeringen legger frem på mandag.

- Det viktigste er at regjeringen har tatt alvoret inn over seg, og vi vil se på deres pakke med et åpent sinn, sa Jensen.

Hun håpet også å se en del av Frps virkemidler i pakken som fremlegges mandag, men fremholdt at Frp er det eneste partiet på Stortinget som er opptatt av å gi folk skattelette.

Næringslivet må hjelpes

- Det er viktig med skattelette, fordi det i seg selv bidrar til å holde fart i økonomien, særlig i varehandelen, og om folk bruker noe av skattelettelsen til å spare eller nedbetale gjeld, er det heller ingen ulempe for norsk økonomi, mente Jensen.

Hun vektla at også virkemidler rettet direkte mot næringslivet er viktig i dagens situasjon, og derfor inneholder tiltakspakken en rekke virkemidler rettet mot utsatte bedrifter.

Lavere avgift for eldre

I tillegg ønsker Frp å kutte arbeidsgiveravgiften med nærmere 2 milliarder kroner. Lærlinger skal unntas arbeidsgiveravgiften, og partiet ønsker å redusere avgiften for seniorer med 4 prosentpoeng. I forslaget inngår skattefridrag for den arbeidskraft man bruker til oppussing og enøk-tiltak i hjemmet. Dette skal bidra til å holde mindre håndverkerbedrifter og byggevarehandelen, som melder om inntektssvikt.

Mer til vedlikehold

Videre inneholder tiltakspakken forslag om å utvide permitteringsordningen fra 30 til 52 uker. Et annet sentralt forslag er å øke takten på investeringer i infrastruktur og vedlikehold. Kommunesektoren får blant annet 3 milliarder kroner til ekstra vedlikehold av kommunale bygninger, som skoler og sykehjem.

SE HELE TILTAKSPAKKEN HER

siv680
siv680