Mohammed Javad ble funnet død i denne utbrente bilen i Haugerudveien i Oslo i 2009. (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Mohammed Javad ble funnet død i denne utbrente bilen i Haugerudveien i Oslo i 2009. (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

- «Jeddi» ble skutt med egen pistol

29-åringen som overlevde skytedrama sier de ble lurt i en felle - trodde de skulle være med på et ran.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

29-åringen, som er medlem av Young Guns, unnslapp dødsdramaet på Haugerud. I dag kan TV 2 Nyhetene fortelle hvorfor han og avdøde Mohammed «Jeddi» Javed (28) skal ha møtt drapssiktede Stig Millehaugen mandag kveld.

Hentet våpen og skuddsikre vester

De tre skal nemlig ifølge 29-åringen ha planlagt et ran. Derfor hentet «Jeddi» to ni millimimetre, skuddsikker vest og finlandshetter samme dag.

Noen timer senere plukket de to opp Stig Millehaugen ved Torshov og satte kursen mot Haugerud. Ifølge 29-åringen skal Millehaugen ha hatt med seg bensin, mens han fikk pistol og finlandshette av den drepte.

- Lo da han dro fram pistolen

29-åringen som satt sammen med «Jeddi» i bilen sier at de begge begynte å le da gjerningsmannen i baksetet plutselig dro fram en pistol i baksetet. Og mens han avfyrte to skudd, løp kameraten for livet nedover gangveien mens han ble skutt etter.

Ifølge vitner skal gjerningsmannen ha maskert seg før han gikk ut og tente på bilen. 29-åringen klarte å komme seg til en Esso-stasjon og minutter senere ble Stig Millehaugen etterlyst over politisambandet.

Stig Millehaugen skal ha lurt de to Young Guns-medlemmene til å tro at de skulle være med på et ran. (Foto: SCANPIX)

Venner på Facebook

Ifølge 29-åringen som overlevde skytingen skal Millehaugen ha lurt dem til å tro at de skulle være med på et ran. Han kjente den drapssiktede fra tidligere soning, og de er begge venner på Facebook.

Da Millehaugen ble pågrepet ved 21-tiden sto han i dusjen og ifølge kilder skal han ha levert klærne til vask. Da han ble ført ut, hadde han derfor på seg en joggedress fra sentralarresten i Oslo.

Les også: Her pågripes han

39-åringen har så langt nektet for det brutale drapet, men det er onsdag kveld at han for første gang sitter i avhør.

Spørsmålet politiet nå jobber med er om det var ransplaner som gikk i vasken, eller om det virkelig er et bestillingsdrap.

Vet du noe om drapet på Haugerud? Tips TV 2s reporter her.