Porec (TV 2 Sporten): Alexander Buchmann kom til VM som klubbløs etter at han kjøpte seg ut av kontrakten med franske Ivry.

Han er i forhandlinger med en klubb om en kontrakt ut inneværende sesong, men er svært hemmelighetsfull om hvilken.

Vil til Danmark
Men etter flere år i Tyskland, Spania og Frankrike, er han ikke i tvil om at han fra sommeren av ønsker seg nærmere Norge.

- Jeg vil til Danmark, sier han til TV 2 Sporten.

Playmakeren ønsker å kombinere håndballen med å få seg en utdannelse.

- Jeg vil ikke kalle det å trappe ned. Jeg ønsker fortsatt å spille for en god klubb på høyest mulig nivå, men det skal ikke gå på bekostning av studiene lenger, sier han.

Vil jobbe for humanitær organsiasjon
Buchmann drømmer om å jobbe for en humanitær organisasjon etter endt håndballkarriere og ønsker å få en utdannelse som setter ham i posisjon for det.

- Jeg tror logistikk kan være nyttig. Ellers kan det være greit å få språkene jeg snakker ned på papiret. Få et grunnfag i enten spansk, fransk eller tysk, sier han.

Han vet at flere danske klubber er på jakt etter en spiller i hans posisjon. Nå håper han at et godt VM kan åpne flere muligheter. Hvis ikke så snur han litt på rekkefølgen.

- Jeg kan fort finne på å velge by før jeg velger klubb, smiler han og lanserer Århus som en mulig studieby.

Spiller gjerne med Samdahl
Skulle han havne på Jylland, er det uansett en rekke klubber innen rimelig avstand.

- Det ville vært praktisk å studere og spille i samme by, sier han.

Århus har allerede Vegard Samdahl i hans posisjon. Men Buchmann ser ikke noe problem med to trøndere som alternerer i midten på et dansk klubblag.

- Det hadde vært veldig morsomt å spille sammen med Vegard i Århus. Vi konkurrerer ikke om plassen her på landslaget. Vi deler på den. Jeg tror ikke det er negativt å ha oss to i samme klubb, smiler Buchmann.