Stig Millehaugen montasje (Foto: Montasje/TV 2 /SCANPIX)
Stig Millehaugen montasje (Foto: Montasje/TV 2 /SCANPIX)

Hevder han er uskyldig

Stig Millehaugen nekter for å ha noe med drapet på en av lederne i Young Guns i går.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere drapsdømte Stig Millehaugen, som er siktet for drapet på en av lederne i gjengen Young Guns i en bil på Haugerud i Oslo, nekter for å ha noe med drapet å gjøre. 39-åringen ble mandag kveld pågrepet på en overgangsbolig som brukes for å forbrede fanger som er i ferd med å avslutte soning.

Morten Furuholmen (Foto: TV 2)

- Stiller seg uforstående

I et intervju med TV 2 Nyhetene sier Millehaugen gjennom sin advokat, Morten Furuholmen, at han ikke forstod hvorfor politiet kom og hentet ham i går kveld.

- Han er ganske oppbragt og stiller seg helt uforstående til at han skal ha begått den handlingen. Han har etter min erfaring ikke har hatt noe med dette gjengmiljøet å gjøre tidligere.

Han ble pågrepet på sin bopel og han har selv gitt uttrykk for at han ønsker å avgi avhør, sier Furuholmen til TV 2 Nyhetene.

Se video av intervjuet i videovinduet øverst.

- Frykter for sitt eget liv

Millehaugen mener at siktelsen er helt ubegrunnet og sier til Furuholmen at han visste ingenting om hendelsen før han fikk vite det av ham i går.

Var han i området rundt der dette drapet skal ha skjedd?

- Han har gitt en redegjørelse for meg hvor han har beveget seg i går og har etter mine opplysninger ikke vært i området.

Har han noen tilknytting til den drepte Young Guns skikkelsen?

- Meg bekjent ikke. Han er jo nå redd for å da i verste fall bli pekt ut på et uriktig grunnlag og få pakistanske gjenger på nakken med fare for sitt eget liv.

Så det er viktig at politiet her gjør jobben og prøver å få riktig faktum brakt på banen.

Hvordan ser du på det? Enkelte Young Guns skikkelser sier at de lover full krig?

- Jeg har hørt at de har tilkalt assistanse fra utlandet. Det er svært alvorlig. For min klient er det svært viktig at han ikke skal stå ansvarlig for handlinger som andre har begått.

Skal ha vært ren henrettelse

En annen mann som satt i bilen skal ifølge VG fortalt at drapet var planlagt og at det fremsto som en ren likvidering.

Millehaguen drepte i 1992 en fengselsbetjent da han rømte fra Sarpsborg kretsfengsel, og ble av politiet karakterisert som Norges farligste mann.

- Dette er en mann som har langt kriminelt rulleblad og var en av grunnleggerne av Tveita-gjengen i sin tid. Han har den siste tiden sittet mest i fengsel og sonet en del alvorlige dommer. Han har også en drapsdom på seg fra tidlig på 90-tallet, sa TV 2s krimekspert Johnny Brenna om den antatte gjerningsmannen (39) da han ble pågrepet.

Fryktet kriminell

Da Millehaugen mandag kveld ble pågrepet, var han på åpen soning. 39-åringen er nå siktet for drapet.

- Han er på frigang. Det vil si at han er overført fra lukket til åpen soning. Det vil igjen si at han bor i et hybelhus om kveldene og er på arbeid om dagene for å komme tilbake igjen til samfunnet, forteller Brenna.

Se video av pågripelsen her

Skutt og påtent

Politiet fikk melding ved 18.30-tiden mandag om skyting ved Haugerud Senter i Oslo. Samtidig kom det melding om en Mercedes som sto i brann i området.

Litt senere på kvelden bekreftet politiet at det ble funnet levningene av en person i bilen. Politiet antar at vedkommende ble skutt i Mercedesen og at bilen deretter ble påtent for å skjule spor.