Kaka (AC Milan) (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS)
Kaka (AC Milan) (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS)
kaka (Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS)
kaka (Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS)

Kaka: - Fansen fikk meg til å bli

Den brasilianske superstjernen sa nei til 5 millioner i ukelønn.

AC Milans Kaká offentliggjorde i natt at han har bestemt seg for å bli værende i Milano.

Fikk hjelp av Gud
Han forteller at han ikke maktet å forlate klubben i sitt hjerte.

- Jeg innså hvor mye jeg ønsket å bli værende i Milan. Det er fansen og mine støttespillere som har fått meg til å ta denne avgjørelsen. Jeg er sikker på at jeg tok det rette valget. Jeg er fornøyd her og er glad for å være der folk ønsker meg alt vel og elsker meg, sier Kaká til AC Milans TV stasjon.

- Milan har alltid avslått budene på meg. Jeg har alltid sagt til andre klubber «snakk med Milan», deretter kan vi snakke. Men AC Milan har aldri akseptert et bud for meg. Å gå til Manchester City kunne vært et godt prosjekt, men i de siste dagene har jeg bedt mye til Gud for å finne ut hva som er den rette klubben for meg og jeg bestemte meg for å bli værende her, fortsetter han.

Kaka
  (Foto: LUCA BRUNO/AP)
Kaka (Foto: LUCA BRUNO/AP)

Før disse forløsende uttalelsene hersket det imidlertid full forvirring rundt 26-åringens fremtid.

SKY Italia meldte at klubbene er blitt enig om en pris for Kaka på 120 millioner euro, eller rundt 1,1 milliarder kroner med dagens kurs. Kun de personlige betingelsene gjenstod, men tross sine økonomiske muskler maktet ikke City å sikre seg Kakás signatur.

Fansen i harnisk
AC Milans eier og Italias statsminister, Silvio Berlusconi, møtte i går klubbens hardt pressede visepresident Adriano Galliani for å diskutere konsekvensene av et Kaka-salg. For forhandlingene utløste opptøyer.

Kaka (Foto: LUCA BRUNO/AP)
Kaka (Foto: LUCA BRUNO/AP)

Kaka fikk politieskorte da han forlot hjemmet sitt Milano i går kveld. Over 1000 fans samlet seg for å gjøre en siste innsats for å påvirke Kaká til å bli værende. Mannen som ble kåret til verdens beste fotballspiller i 2007, prøvde å berolige fansen ved å kaste en Milan-drakt ut til horden. Like etter dukket han opp jublende i vinduet. Trolig hadde han da nettopp bestemt seg for å bli værene i klubben.

Like før midnatt i går kveld beroliget en smørblid Berlusconi fansen ved å opplyse om at Kaká blir værende i klubben.

- Han er elsket av alle. Han ble rørt av kjærligheten fra fansen og ble beveget av lagkameratene og klubbens personell, sa Berlusconi ifølge The Sun.

- Penger er ikke alt
Dermed virker det som om ovetalelseskampanjen i Milano har vært vellykket.

Det har vært spekulert i at Kaká ville blitt tilbudt en ukelønn på i overkant av fem millioner kroner av Citys styrtrike Abu Dhabi-baserte eiere. Ifølge Berlusconi var penger rett og slett ikke nok til å lokke yndlingen til City of Manchester Stadium.

- Han har fortalt meg at han ikke vil ha et øre mer i lønn for å bli værende fordi han mener at penger ikke er alt her i verden. De siste dagene har fått ham til å forstå at det er viktigere ting enn penger, sier styrtrike Berlusconi.

Kaka' (Foto:
  LUCA BRUNO/AP)
Kaka' (Foto: LUCA BRUNO/AP)
City må nøye seg med Bellamy
Det var representanter fra Milan, Kakas far og agent Bosco Leite som forhandlet med City-direktør Garry Cook om avtalen. Men ifølge Manchester City ble forhandlingene parkert.

- Vi har avsluttet samtalene med AC Milan om den mulige overgangen til Kaka. Det ble klart etter et møte i dag, der klubben opplevde som uoverkommelig å komme til en enighet, heter det på klubbens hjemmeside.

Dermed må City-manager Mark Hughes foreløpig ta til takke med waliseren Craig Bellamy som januarvinduets store signering så langt. Bellamy ble offisielt klar for klubben mandag ettermiddag.