Siv Jensen, formann i Fremskrittspartiet.  (Foto: Berit Roald/SCANPIX)
Siv Jensen, formann i Fremskrittspartiet. (Foto: Berit Roald/SCANPIX)

- Morn'a Jensen

Høyres Per-Kristian Foss avskriver Siv Jensen som mulig statsministerkandidat på borgerlig side.

Frp-formann Siv Jensen ble hyllet av Buskerud Fremskrittsparti på Kongsberg lørdag. Men er det hun kommende statsminister? - Aldri i verden, mener Høyres Per-Kristian Foss.

- Siv blir ikke statsminister

- Jeg sier vel egentlig det alle ser er realistisk. Nemlig en analyse som går ut på at så lenge det ikke er mulig å få til en firepartiregjering på borgerlig side, blir heller ikke Siv statsminister

Fredag åpnet KrF-leder Dagfinn Høybråten for felles regjeringsplattform med Høyre og Venstre. Den store avstanden til Fremskrittspartiet gjør at Foss nå også holder muligheten åpen.

- Det kan godt bli utfallet. Men først må landsmøtene gjennomføres. Så vil jo vi hele tiden jobbe for å få en bredest mulig oppslutning om en plattform. I flere saker er vi enige med Fremskrittspartiet også, men i viktige saker, ikke.

På TV 2 fredag avviste Erna Solberg kontant en felles plattform med Venstre og KrF.

Trengs fire partier

- Det trengs fire partier for å sikre at det blir en borgerlig regjering. Å sette i gang prosesser som gjør at Høyre skal velge ett regjeringsalternativ framfor et annet er altså fortsatt ikke aktuelt. Det vi er opptatt av å få til er en borgerlig regjering.

Frp-formann Siv Jensen mener Høyre driver et politisk spill.

- jeg har ikke lyst til å bruke tiden min på det politiske spillet til Høyre nå. Jeg er opptatt av å snakke om politiske saker. Det kommer jeg og Fremskrittspartiet til å fortsette med.