De siste årene har håndballekspertisen vært delt i spørsmålet om hvem som er verdens beste håndballspiller.

Ser du spillet under ett, så er det nok Nikola Karabatic som fortjener utmerkelsen, men for håndballestetikere er det bare et valg.

Ivano Balic blir ofte kalt for en trollmann på håndballbanen.

29-åringen fra Split gjør nær sagt hva som helst med en håndball.

Men det var egentlig basketballspiller han drømte om å bli. Det var basketball som var hovedidretten hans til langt opp i tenårene, men fordi faren var håndballtrener, valgte han også å spille med den lille ballen.

Etter hvert ble det håndball som ble idretten hans.

Han spilte for det lokale storlaget RK Split frem til 2001. Da tok han steget over til Metkovic.

Hans store idol var franske Jackson Richardson, og i likhet med sitt forbilde har Balic et svært avslappet forhold til håndballen.

En kan ikke påstå at kli og proteindrikker skal ha æren for å ha gjort Balic til en av verdens aller beste spillere.

Han tar seg heller en halvliter og en sigarett enn en løpetur for mye.

I 2004 ble han lagkamerat med sitt rødvinselskende idol. De to fikk en sesong sammen i Portland San Antonio, før Richardson trappet ned og dro hjem til Frankrike.

I sommer dro Balic også hjem. Fire år i Spania var nok for den hjemmekjære kroaten. Men en ryggskade har satt en stopper for hans inntreden i RK Zagrebs samling av hjemvendte stjerner.

Skaden truet også lenge hans deltakelse i VM, men nå meldes Balic klar til kamp. Selv om han kanskje ikke spiller samtlige kamper i mesterskapet, så ville han ikke gå glipp av et mesterskap på hjemmebane.

Balic er to ganger kåret til verdens beste håndballspiller. I 2003 og 2006 fikk han utmerkelsen.

Fra VM 2003 til og med VM 2007, hadde han også opsjon på bestemannspremien. I VM 2003 i Portugal, EM 2004 i Slovenia, OL i 2004 i Aten, VM 2005 i Tunisia, EM 2006 i Sveits og i VM 2007 i Tyskland fikk han premien som beste spiller.

Kan han avslutte landslagskarieren med VM-gull og nok en bestemannspremie på hjemmebane?