skavlan_680 (Foto: KERSTIN CARLSSON / SCANPIX, © kc ten PK)
skavlan_680 (Foto: KERSTIN CARLSSON / SCANPIX, © kc ten PK)

Skavlan på svensk TV

Fredrik Skavlan har emigrert TV-messig til Sverige og skal sendes i beste sendetid på SVT fredagskvelder kl. 21.

Den folkekjære programlederen Fredrik Skavlan har pakket med seg sakene sine, og dratt over svenskegrensen for å lage TV der borte. Ari Behn var en av hovedgjestene da Skavlan spilte inn premieren på «Svenske-Skavlan» torsdag.

Støtte fra statsministeren

Ari Behn tok med seg vendettaen sin mot statsviter Carl Erik Grimstad til Sverige.

- Etter å ikke ha sagt noe i 8 år måtte jeg ta igjen, forklarte han svenskene.

Tidligere statsminister i Sverige, Göran Person, lyttet interessert og konstaterte at han skjønte prinsesse Märtha Louises manns behov for å snakke ut.

- Det var godt å få støtte fra Göran, sa Ari Behn til TV 2 etter opptak.

Ari fikk en god klem av Fredrik Skavlan da han entret studio.  (Foto: Kjetil Sviland)
Ari fikk en god klem av Fredrik Skavlan da han entret studio. (Foto: Kjetil Sviland)

Samme oppskrift

Fredrik Skavlan gjenskaper den gode magien fra Først og Sist i sitt nye talkshow. Han har en miks av kjendiser, samfunnstopper og fagpersoner.

Av disse var fremtidsforsker Anders Sandberg, som har forsikret seg så han kan bli fryst ned. Dermed har han, ifølge seg selv, muligheter for evig liv. Rapperen Timbuktu lo av politiet som alltid dukket opp på musikkgallaer for å lete etter dop, og Sveriges tidligere statsminister Gøran Person og konen Anitra Steen fortalte om sine private frokostritualer.

Ari Behn ville ikke vise frem tatoveringen med 6-er terningen. Han ville heller ikke fortelle Skavlan hva kongen syns om vendettaen hans mot Grimstad. Men han fortalte veldig nært om hvordan han opplevde at bestefaren døde før jul.

- Det virket som om bestefar opplevde at alle han var glad i var der sammen med han da han døde. Det var godt, men vondt, sa Behn.

Fredrik Skavlan hadde sikret seg prominente gjester i første program. Her representert ved tidligere statsminister Göran Person og hans kone. (Foto: TV 2)
Fredrik Skavlan hadde sikret seg prominente gjester i første program. Her representert ved tidligere statsminister Göran Person og hans kone. (Foto: TV 2)

Lettet

Fredrik Skavlan var glad etter premieren.

- Jeg var fryktelig nervøs i dag tidlig. Det må man være for å gjøre det bra, sa Skavlan som mente Ari Behn var den aller beste nordmannen å ha med i sendingen denne uka.

- Det var jo en fryd å med Ari i så fri dressur. Ari er jo en person som hører hjemme i offentligheten, avsluttet Skavlan.