drillo_680 (Foto: TV 2)
drillo_680 (Foto: TV 2)

- De driter i FN

Egil Drillo Olsen kom til Tabloid for å snakke om sin nye jobb, men samfunnsengasjementet tok overhånd.

Da programleder Trude Teige løftet opp to av dagens avisforsider der den ene avisas hovedoppslag sammenlignet Drillo med Snåsamannen mens den andre fokuserte på situasjonen i Gaza, sukket den nye landslagssjefen oppgitt.

- Det er ille

- Det er nesten ille at jeg er hovedoppslaget sånn som verden ser ut nå, sa Drillo.

- Ja, hva tenker du om situsjonen i Gaza, lurte programlederen.

- Jeg synes det er helt ille og jeg har et veldig klart syn på saken. Verdenssamfunnet har stor skyld i det som skjer nå. Israel utvidet grensene sine i 1967 og de ble fordømt nord og ned av FN, og kommandert tilbake til de opprinnelige grensene. De trosset da hele verdenssamfunnet fordi de hadde USA i ryggen, i tillegg til masse andre knehøner som begynte å snakke om at nå må de besinne seg på begge sider. Og det til tross for at det var én okkupert og én okkupant.

- De driter i FN

Den nye landslagssjefen uttrykte også skuffelse over norske politikere og sa at tidligere statsminister Kåre Willoch er den eneste som har skjønt det.

- Det er stort sett bare Willoch som har skjønt det. Hva denne konflikten i hovedsak dreier seg om... De bryter menneskerettigheter og alle konvensjoner og driter i hva FN gjør, tordnet Drillo.