firling680
firling680

Firlingene er i hus

Endelig kunne alenemoren fra Stavanger flytte hjem med firlinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha bodd flere måneder i kjelleren til en lege på fødeavdelingen, kunne den noe uvanlige storfamilien i dag endelig flytte hjem til eget ombygd hus.

Silje Omgård fra Stavanger klarte det helt utrolige. Muligheten for å få firlinger uten kunstig befruktning er én til 68 millioner.

Må dele plass

Fire måneder er gått siden TV 2 fortalte om firlingene, som kom til verden i juli i fjor. Problemet den gang var at ombyggingen av huset til den nye storfamilien ikke sto klart når det skulle.

- Det er fortvilende, sa Silje til TV 2 etter å ha sett seg rundt i huset som mer lignet på en byggeplass enn en bolig for en familie.

Med en prinsesse i bagasjerommet og ikke mindre enn tre i baksetet ankom storfamilien det ferdig ombygde rekkehuset i dag.

Får fire lillesøstre

Huset har fått påbygd en større stove, kjøkken, samt inngangsparti. Det har også komt inn et ekstra langt spisebord, ekstra mathyller og selvfølgelig fire nye garderobeskap for de fire små jentene.

Storebror Christoffer har fått fire lillesøstre å dele plass med.

- Nå har jeg byttet til et litt mindre rom, slik at de kan få det store. Det synes jeg egentlig er greit, for da er det mindre å rydde, sier Christoffer Omgård.

- Endelig samlet på en plass

De små jentene Ida, Sarah, Isabelle og Nora krever amming og bleieskift minst seks ganger i døgnet, som så må ganges med fire.

Alenemoren har med hjelp fra advokaten sin fått til stand en hjelpeordning fra kommunen. I og med innflyttingen i dag begynner altså ting endelig å falle på plass for storfamilien.

- Det har vært mye med bygging samtidig som disse her fire trenger mye oppmerksomhet, tid og kos. Jeg er veldig glad for at vi endelig er komt her og er samlet på en plass, sier Silje Omgård til TV 2 Nyhetene.