Anestesilege Mads Gilbert tilbakeviser personangrepet fra Israel. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Anestesilege Mads Gilbert tilbakeviser personangrepet fra Israel. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Gilbert: - Meningsløst av Israel

Lege Mads Gilbert fnyser av Israels verbale angrep.

- De har gjennom bombingen i dag fortalt hva de representerer. Og beskylde oss for løgn blir direkte meningsløst, sier Mads Gilbert til tv2nyhetene.no torsdag.

- Dette er en del av propagandakrigen. Vi er ikke overrasket, og vi tar det med knusende ro. Vi snakker sant, og har ikke behov for å lyve. Om Israel mener vi lyver, så er det bare å åpne grensene og slippe verdenspressen inn i Gaza. Så finner man fort ut hvem som lyver, sier Gilbert.

Angrep norske leger

Uttalelsene kommer etter at israelske myndigheter gikk til knallhardt angrep på de norske legene etter en artikkel i det anerkjente legetidsskriftet The Lancet, hvor Fosse og Gilbert beskriver situasjonen ved Shifa-sykehuset, og karakteriserer situasjonen som et marerittaktig blodbad.

I klare ordelag fortalte de to det internasjonale samfunnet hvordan sivilbefolkningen rammes av de mange angrepene.

Torsdag møtte Israel kritikken fra legene, og talsmann for det israelske utenriksdepartementet Yigal Palmor hevdet at legene farer med «ondsinnet løgn».

LES OGSÅ:
Mads Gilberts egne bilder fra Gaza
- Hver tredje som drepes er barn
Hylles på nettet

- Trist

- Doktor Gilbert er kjent for å være på den radikale venstresiden, og for sin systematiske kritikk mot Israel. Han har allerede beskyldt Israel for alle mulige marerittaktige forbrytelser og nekter å svare på motsigelser på sin kritikk, sa en talsmann i det israelske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået AP.

Ifølge uttalelsen skal Gilberts historier være Dantes fantasi verdig.

- Gang på gang er det bevist at han er langt unna sannheten. Det er trist at seriøse personer innen legestanden blandes inn i galskapen, raste han.

Svarte fra Tromsø

Mads Gilbert var i dag tilbake i Tromsø for å formidle sine inntrykk på et Gaza-Norge arrangement i regi av Filmfestivalen i Tromsø

- De trykker aldri noe uten å vite at det de trykker er sant, sier han om artikkelen i The Lancet.

- Erik og jeg er akademisk trent. Vi er professorer begge to, og vi skiller snørr og bart. Vi har undersøkt virkeligheten vi har vært i, og har beskrevet den meget nøkternt, sier Gilbert til TV2. Han lover ytterligere dokumentasjon av den israelske krigføringen.

Tromsø-Gaza for ever!

Tromsø er vennskapsby til Gaza, og på seminaret deltok også den unge palestineren Karan som nå er bosatt i Tromsø. Han fikk forsikringer fra Tromsø-legen. - Vennskapet mellom Tromsø og Gaza skal vare evig!

- Israel må ikke tro at de kan stjele definisjonene våre. Det de driver på med er ren terror, og det har de igjen dokumentert gjennom dagens bombing av sykehus og FN-senteret. Se hva som skjer i Gaza. Det er virkeligheten. Vi lyver ikke. Den israelske regjeringen lyver, sa Gilbert.