Wayne Rooney  (Foto: Jon Super/AP)
Wayne Rooney (Foto: Jon Super/AP)
Nemanja Vidic  (Foto: Jon Super/AP)
Nemanja Vidic (Foto: Jon Super/AP)
Nemanja Vidic  (Foto: YURIKO NAKAO/REUTERS)
Nemanja Vidic (Foto: YURIKO NAKAO/REUTERS)
 Jose Mourinho  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Jose Mourinho (Foto: ANDREW YATES/AFP)

United knuste Chelsea

- Dette var en stor kveld for oss, sier Alex Ferguson.

Manchester United - Chelsea 3-0

1-0-målet kom ett minutt på overtid i 1. omgang. Ryan Giggs slo corner på bakerste stolpe. Der kastet Nemanja Vidic seg frem og sørget for 1-0 til Alex Fergusons menn.

Like før 1-0-scoringen hadde Cristiano Ronaldo satt ballen i mål etter et innøvd cornertrekk, men dommeren hadde allerede blåst før ballen fikk i mål.

Trikset er velkjent og omstridt: Wayne Rooney la ballen på plass ved cornermerket, men rullet på diskret vis ballen en meter utenfor hjørnet, og lot som om han overtok dødballansvaret til Ryan Giggs. Da alle trodde at United-veteranen skulle slå inn, tok han i stedet ballen med seg, førte noen meter inn mot mål og slo til Ronaldo, som headet ballen i mål.

Assistentdommeren Darren Cann hevet flagget og utløste store protester fra de rødkledde. Gemyttene roet seg da United likevel scoret etter å ha tatt hjørnesparket måtte på ny - denne gang uten skuespill.

Darren Cann  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Darren Cann (Foto: ANDREW YATES/AFP)

To volleymål
2-0-scoringen var langt mindre kontroversiell. Patrice Evra og Ronaldo doblet på kant i det 63. minutt. Sistnevnte spilte sin backkollega gjennom med hælen. Evra slo hardt og presist inn på bakerste. Wayne Rooney snek seg forbi Ashley Cole og bredsidet inn 2-0 med en velplassert volley.

3-0-målet var også en perle. Ronaldo skrudde inn et hardt frispark fra venstre det 87. minutt. Dimitar Berbatov beregnet innløpet perfekt og hamret også det innlegget i mål på hel volley.

Jose Mourinho l  (Foto: DARREN STAPLES/SCANPIX)
Jose Mourinho l (Foto: DARREN STAPLES/SCANPIX)

Åttende strake uten baklengs
Alex Ferguson innrømmer at målet på overtid i 1. omgang forandret mye for kampen.

- Dette kunne ikke gått særlig bedre for oss. Normalt sett er disse kampene så tette at de er vanskelige å vinne.

- Dette var en stor kveld for oss. Chelsea var flinke med ballen, da er de gode. For de har så mange smarte spillere. Men vi forsvarte 16-meteren bra og de fikk ikke store sjanser. Vi hadde noen og jeg synes Petr Cech hadde tre fine redninger i 1. omgang.

Etter en famlende start på sesong, begynner Manchester United å likne laget som vant både Premier League og Mesterligaen forrige sesong. Dagens kamp var lagets åttende strake seriekamp uten baklengsmål.

- Januar er er viktig måned med åtte interessante kamper for oss. Vi møter Wigan hjemme allerede på onsdag, og de er fantastisk bra for tiden. Forhåpentlig går det bra, sier Sir Alex til Sky Sports.

Les også: Luiz Felipe Scolari om toppkampen