Det oppstod rene gatekamper mellom politi og demonstranter i Oslo sentrum torsdag.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Det oppstod rene gatekamper mellom politi og demonstranter i Oslo sentrum torsdag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Advarer mot å dra til Oslo sentrum

20 personer pågrepet etter opptøyene i Oslo torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Store politistyrker barket sammen med anti-israelske demonstranter etter den pro-israelske støttemarkeringen foran Stortinget torsdag. Også foran den israelske ambassaden i Parkveien kom det til sammenstøt mellom politi og demonstranter.

Rundt 20 personer skal være pågrepet etter kveldens opptøyer.

Under konfrontasjonene ble det også kastet en brannbombe mot politiet.

Søppelspann i full fyr

Under opptøyene ble det kastet jernstenger og fyrt raketter mot politiet. Søppelspann ble veltet og satt fyr på, og nedre del av paradegaten Karl Johan så til tider ut som en krigssone torsdag kveld.

TV 2s krimekspert Johnny Brenna sier han ikke har sett lignende tilstander siden Blitz hadde sine store demonstrasjoner på 1980-tallet.

Operasjonsleder i politiet sier at han ville latt være å dra ned til Oslo sentrum i kveld.

Over 200 politimenn var kalt ut for å holde kontroll under demonstrasjonen i dag.

Langs Karl Johan er flere butikkvinduer knust av demonstrantene.

Flere butikkvinduer langs Karl Johans gate ble knust under opptøyene. (Foto: Kjetil Løset / TV 2)

Eldre mann slått ned

På Egertorget ble dagbladet.no vitne til at en gruppe demonstranter overfalt og sparket en eldre mann som bar et israelsk flagg. To unge muslimske menn grep inn og hjalp mannen i sikkerhet på en McDonalds-restaurant.

Over store deler av Oslo oppsto det harde gatekamper mellom politi og demonstranter.

I krysset mellom Stortingsgaten og Rosenkrantzgaten måtte politiet ty til store mengder tåregass da demonstranter forsøkte å velte en buss som skulle frakte Israel-venner i sikkerhet.

Ved den israelske ambassade i Parkveien gikk demonstranter direkte til angrep mot politiet. Og Jan Thomas sin skjønnhetssalong ble for andre gang på kort tid utsatt for hærverk i forbindelse med demonstrasjonene.

Også her måtte politiet ty til tåregass for å spre de hissige demonstrantene.