Strix Televisjon er i gang med å produsere en serie for TV 2 som heter «Smaken av Norge» og som skal sendes våren 2009.

Programleder Sigurd Sollien og mesterkokk Erling Stenersen Sundal har reist landet rundt for sanke inn de beste råvarene Norge har å by på, og for å lage en fireretters meny med fem lokale kokker. Lokale tradisjoner, økologiske råvarer og kvalitet står i fokus.

Slik avgjøres hvem som vinner

Etter fem programmer med reising rundt i landet, treffes de fem kokkene i studio, I fire programmer konkurrerer de om hvem som lager den beste forretten, kjøttretten, fiskeretten og desserten.

En jury vurderer maten, og avgjør hvilke retter som vinner. De fire vinnerrettene settes sammen til en meny, "Smaken av Norge".

I siste program skal vinnermenyen serveres, og vi følger da prosessen på kjøkkenet, ser tilbake på innhentingen av råvarene og er flue på veggen når måltidet blir satt på bordet.

Følgende regioner og kokker skal konkurrere:

Sørlandet: Petter Klemmetsen.

Østlandet: Charlotte Mohn.

Vestlandet: Hanne Frosta.

Nord-Norge: Roy Magne Berglund.

Midt-Norge: Mikael Forselius.