ekornes alternativ (Foto: Ekornes)
ekornes alternativ (Foto: Ekornes)

Ekornes legger ned fabrikk

Møbelgiganten Ekornes legger ned fabrikken på Stranda og kutter 180 årsverk i Norge

De ansatte ved Ekornes Møbler på Stranda fikk sjokkmeldingen i dag. 67 ansatte blir berørt av at produksjonen skal overføres til fabrikken på Hareid.

Ekornes' fabrikk på Stranda hvor såkalte fastrygg-sofaer
  produseres. Bygningen har vært i bruk av Ekornes siden 70-tallet. (Foto:
  Ekornes)
Ekornes' fabrikk på Stranda hvor såkalte fastrygg-sofaer produseres. Bygningen har vært i bruk av Ekornes siden 70-tallet. (Foto: Ekornes)

Torsdag besluttet ledelsen ved møbelfabrikken å kutte cirka 180 årsverk og permittere 80 årsverk ved selskapets fabrikker og administrasjon i Norge.

- Nå blir jobben for oss tillitsvalgte å sikre at flest mulig ved fabrikken fremdeles har ein jobb å gå til, sier hovedtillitsvalgt Kåre Fjørstad til Sunnmøringen.

«Selskapets ordreinngang i fjerde kvartal 2008 var ca. 15% lavere enn tilsvarende periode i 2007. I desember isolert var ordreinngangen 26% lavere enn i samme måned i 2007. Dette bekrefter at svekkelsen i selskapets markeder tiltok mot slutten av 2008, og selskapet ser foreløpig ikke tegn til at den negative trenden vil snu i nær fremtid», skriver admininsterende direktør i Ekornes, Nils-Fredrik Drabløs i en pressemelding.

Like før jul besluttet Ekornes å innføre firedagersuke for alle 1100 ansatte på Nordvestlandet.

Les mer om det her: Ekornes innfører firedagersuke