Frithjof Wilborn (Foto: K. V. Beylegaard / TV 2 )
Frithjof Wilborn (Foto: K. V. Beylegaard / TV 2 )

Holdt på å besvime da han mistet jobben

– 2007 var et helvetes år, sier tidligere TV 2-programleder Frithjof Wilborn.

– Jeg gikk fra full til null tillit i TV 2, fortalte Frithjof Wilborn på HSMAIs årlige konferanse «Møtebørsen» i Folkets Hus onsdag.

Wilborn begynte i TV 2 i 1995 som journalist og kommentator for sporten, og ble etter det en av kanalens mest populære programledere. Han var midt i innspillingen av programmet «Skaperen» da han fikk beskjed om å innfinne seg på daværende TV 2-sjef Kåre Valebrokks kontor i 2007.

Nær ved å besvime

Den tidligere programlederen prøvde under onsdagens foredrag å sette ord på følelsene rundt oppsigelsen.

ERFAREN: Frithjof Wilborn gikk fra sportsanker til programleder
  i TV 2 i sine 11 år i kanalen. Her fra «Vil du bli millionær» studioet.
ERFAREN: Frithjof Wilborn gikk fra sportsanker til programleder i TV 2 i sine 11 år i kanalen. Her fra «Vil du bli millionær» studioet.

– Det er ingen god følelse å sette seg ned foran sjefen når du vet noe skummelt er i gjære. Og da han sa at jeg skulle fratre fra alle oppgaver med umiddelbar virkning holdt jeg nesten på å besvime, fortalte Wilborn fra scenekanten.

Tiden etterpå og det påfølgende trykket fra media beskriver Wilborn som et helvete.

– Men jeg var fast bestemt på at dette ikke skulle knuse meg. 2007 var et helvetes år, men før det hadde jeg 11 eventyrlige år i TV 2.


Fem grunner til oppsigelsen

Ifølge programlederen selv var det fem grunner til at han mistet jobben. Han forklarte dem på denne måten:

– I løpet av et par år hadde jeg opparbeidet meg flere reiseregninger som jeg ikke hadde levert. Det var nok snakk om et par hundre tusen totalt, og de lagde bruduljer i systemet.

Programlederen fortalte også at han hadde tatt imot en reise til Thailand sammen med familien fra bladet Her og Nå. Det er ifølge TV 2s regelverk ikke lov for kanalens faste ansatte.

– Jeg visste jo det, men jeg synes familien fortjente det, sa Wilborn.

I tillegg til reisen tok programlederen på seg flere konferansieroppdrag, noe han heller ikke hadde lov til ifølge TV 2s reglement. På foredraget begrunnet han beslutningen med at han var tvunget til å «tette økonomiske hull» med honorarene.

– Veldig dumt

Det fjerde elementet fortalte Wilborn var klær for 15 000 kr til innspillingen av «Skaperen», klær som ikke hadde blitt avklart med rett person. Og det siste avgjørende momentet:

– Jeg har en klokke innabords som ikke går likt med alle andre klokker. Veldig ofte var jeg for sent ute. Det var aldri vondt ment, men det var dumt gjort.

«Dumt» er for øvrig ordet Frithjof bruker om hele affæren.

– Jeg klarte på egen hånd å ødelegge TV-karrieren min. Det var veldig dumt.

På jakt etter flere kjendisnyheter? Du finner dem hos «God Kveld Norge».