Johnny Jensen  (Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP)
Johnny Jensen (Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP)

Johnny Jensen klar for VM

Johnny Jensen kommer til å spille håndball-VM for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kneet han har slitt med er bedre enn på flere år, og landslagssjef Robert Hedin bekrefter at han tar med veteranen til Kroatia.

Mens herrelandslaget har startet VM forberedelsene i Drammen, og med kamp i Spania, har Johnny Jensen vært på en lenge planlagt Syden ferie med familien. Den avsluttes i dag, og TV 2 Sporten snakket med Jensen da han kom tilbake fra en av mange treningsturer under ferioppholdet.

- Det går veldig bra. Her har jeg løpt mye og trent styrke, og ikke hatt noe vondt i kneet. Jeg har ikke vært i stand til å trene slik på 2 til 3 år, sier en opprømt Johnny Jensen.

Knetrøbbel
Kneet han har slitt med i flere år var spesielt ille etter EM i Norge i januar i fjor. Da han kom tilbake til sin tyske klubb Flensburg etter EM var han ikke i stand til å spille håndball.

Selv inntil for noen uker siden hadde han store problemer med kneet.

- Jeg har prøvd naturmedisin. Blant annet piller med nyper. De gis vanligvis til eldre folk med leddplager, flirer Jensen, som blir 37 år rett etter VM og dermed troppens eldste.

- Om det er pillene som har hjulpet, eller om det er det at jeg har fått trent riktig over lengre tid, eller en kombinasjon av dette vet jeg ikke. Men jeg er bedre enn på flere år, og veldig lysten på å spille VM for Norge. Hadde jeg vært så god som jeg er nå tidligere, hadde jeg også meldt meg til tjeneste tidligere, sier Jensen.

Det var skadene som gjorde at han sa nei til landslagsspill etter EM for ett år siden.

Vært i kontakt
Landslagssjef Robert Hedin har lenge vært i kontakt med Johnny Jensen i forhold til et landslagscomeback til VM. Han har avventet skadesituasjonen.

Nå er den avklart, og Hedin som har to ledige VM plasser gir den ene av dem til veteranen.

- Nå er jeg veldig glad, sier Hedin.

Med Johnny Jensen har vi som lag mye mer å spille på. Norges sjanser for å gjøre det bra i VM øker med Jensen tilbake, mener landslagssjefen.

Hedins problem da han tok over landslaget i fjor høst har vært at han har hatt for få spesialister i midtforsvaret. Børge Lunds skade kom meget ubelelig.

I sin første landskamp hadde Hedin kun Erlend Mamelund og Bjarte Myrhol i den rollen. Etter hvert fikk han inn Stian Vatne. Men tre spillere i den viktige rollen er fortsatt minst en for lite.

Med Johnny Jensen tilbake har han fire spillere som er gode i midtforsvaret. Det gir Hedin langt flere muligheter til å variere. I tillegg er Jensen en joker når laget har utviste spillere, og kjemper i undertall.

Ankommer fredag
Og kun landslagskaptein Steinar Ege, som også er -72 modell, har den samme rutinen som Flensburg spilleren.

- Jeg kommer til Gjøvik på fredag, sier Johnny Jensen.

Landslaget starter VM oppkjøring på hjemmebane med kamper på Gjøvik fredag og lørdag, og på Lillehammer søndag. Nå med Johnny Jensen på laget.