FN-skole bombet av israelske styrker.  (Foto: JACK GUEZ/AFP)
FN-skole bombet av israelske styrker. (Foto: JACK GUEZ/AFP)

Bomberegn mot FN-skole

FN krever gransking av de israelske luftangrepene etter bombing av FN-skole på Gazastripen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FN krever full gransking etter at minst 40 mennesker ble drept i et israelsk angrep mot en FN-skole på Gazastripen tirsdag.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters eksploderte to granater fra israelske stridsvogner utenfor skolen nord på Gazastripen tirsdag. Folk inne i og utenfor bygningen ble rammet av granatsplintene, fortalte øyenvitner.

Flere hundre palestinere skal ha samlet seg på skolen, der de søkte tilflukt fra kampene mellom israelske styrker og den palestinske Hamas-bevegelsen. Tidligere tirsdag ble tre palestinere drept i et angrep mot en annen FN-drevet skole på Gazastripen.

Søker tilflukt på badet

LES OGSÅ: I bomberom på direkten

- Skolen ble ansett som mer solid enn mange andre bygninger i området, og derfor dro mange hit, forteller TV 2s reporter Fredrik Græsvik på telefon fra den israelske byen Ashkelon, noen kilometer nord for Gazastripen. Han har ikke mottatt meldinger om at det dreide seg om feilbombing, men understreker at det er et kaotisk krigsbilde.

Mens Græsvik rapporterer direkte fra greseområdet, må han nok en gang søke tilflukt når bombealarmen gikk.

- Jeg ligger på badet på hotellrommet, her er det ingen vinduer, forteller Græsvik tirdag kveld. Han forteller at dette skjer mange ganger hver dag - og også om natten.

Fremdeles mennesker i ruinene

Natt til tirsdag ble en palestinsk familie nesten utslettet da 12 medlemmer omkom under israelske luftangrep.

Palestinere samles rundt ruinene av en tre etasjer høy bygning som ble bombet av israelerne natt til 6. januar. (Foto: MAHMUD HAMS, © AFP PHOTO)

Levningene av Daya-familien ble dratt fram fra ruinene av et hus i forstaden Zeitun, som ble truffet av to raketter natt til tirsdag.

Tolv medlemmer av samme familie, blant dem sju barn, ble drept i et israelsk luftangrep i Gaza by. Hos Daya-familien, var sju barn, tre kvinner og to menn.

En tilfeldig forbipasserende og ni andre mennesker lå trolig fortsatt under ruinene.

Ifølge vitner var ett medlem av familien, Abu Hamza, medlem av Hamas. Han bodde i huset som besto av sju leiligheter, men hadde forlatt huset sammen med sin kone og sine barn da Israel innledet sin offensiv i romjula.

(©NTB/TV 2)