Programleder Truls Svendsen har bestemt seg for å oppdage Norge og nordmenn via Norges hovedferdselsåre E6.

Vår lengste landevei strekker seg fra svenskegrensen ved Svinesund nederst i Østfold og helt opp til Kirkenes i Finnmark. Sørlandet blir altså ikke dekket i denne serien.

I åtte epsoder kjører Truls fra sør til nord. Underveis møter han vanlige folk – som selvsagt ikke er så vanlige likevel. Han møter støvsugerselgeren Ted, postdamen Marit, trailersjåføren Rigmor, dyrlegen Terje, sjamanen Ronald og mange andre fargerike nordmenn.

Turen tar hele 40 dager. Med seg har Truls et team på tre, bestående av Kristoffer Hegreberg, Christian Meinseth og Martin Otterbeck. Serien er inspirert av Trude Lorentzens bok «E6 – en reise gjennom nordmenns liv».

I kveld er distansen Svinesund til Kjeller. Det bærer altså gjennom Østfold, Oslo og Romerike. Truls begynner for sikkerhets skyld på den svenske siden av E6, for å få med seg hver meter av den norske.

Starten blir ikke helt som tenkt, for på den norske siden blir han stanset i tollen! I Østfold er det stort veiarbeid på gang og på Skjeberg får Truls en ufrivillig pause som han selvsagt benytter til å bli kjent med dem som vedlikeholder veien. I Moss møter vi Ted, støvsugerselgeren. Han bruker E6 hver dag i jobbsammenheng. Truls får være med ham på jobb.

Trafikkinformasjon er viktig for folk som ferdes på sterkt trafikkerte avsnitt av E6. På Kjeller flyplass treffer Truls trafikkhelikopterpilot André Eilertsen. I 15 år har han hjulpet trafikantene med oppdatert trafikkinformasjon på P4, NRK P1 og Kanal 24. Vi får være med opp i lufte og oppleve E6 fra et fugleperspektiv.

Se «E6 – en reise i nordmenns hverdag» på NRK1 onsdag kl. 19.55.

Se også:

«Skaperen» på TV 2 onsdag kl. 20.00.

«Ugly Betty» på TVNorge onsdag kl. 20.45.

«Brothers & Sisters» på TV 2 onsdag kl. 21.40.

«Mareritt fra fortiden» på FEM onsdag kl. 22.00.