Arne og Carlos var de første vinnerne av Nåløyet og har hatt Kronprinsesse Mette Marit som en av sine faste kunder. Nå gjør duen det stort i Japan.  (Foto: Stian Lysberg Solum)
Arne og Carlos var de første vinnerne av Nåløyet og har hatt Kronprinsesse Mette Marit som en av sine faste kunder. Nå gjør duen det stort i Japan. (Foto: Stian Lysberg Solum)

Norske strikkedesignere gjør det stort i Japan

Sjef for japanske Commes des Garçons fikk dilla på Arne- og Carlos’ strikkeplagg.

Vinteren 2008 fikk sjefen for Commes des Garçons avantgardemotebutikk i London se designduoens strikk på en messe i Paris. Han la sin elsk på en Mariusinspirert strikkegenser og tok kontakt like etter for å få til et samarbeid.

For uinnvidde er Commes des Garçons Japans største motehus, grunnlagt av den legendariske designeren Rei Kawakubo. Designeren er verdensberømt for sin kjærlighet til mote og avantgardistisk design.

Smink deg riktig for din alder

Julekolleksjon

En genser i syv fargekombinasjoner, lue, votter, skjerf, veske og strikkede julekuler med norsk motiv ble senere en del av fjorårets julespesial i alle butikkene til Commes des Garçons. Spesialkolleksjonen fikk navnet ”Crystal Journey”, en kolleksjon med moderne klær basert på gamle tradisjoner.

Klærne til Arne og Carlos er i dag til salgs i flere hundre butikker i Japan.

Duoens klær finner en også i Russland, England, Frankrike, USA og Italia. Nå har paret også signert en lukrativ distribusjonsavtale med det japanske handelshuset Itochu.

Moteriktig høst i høljeregn

Norskinspirert design

Carlos Zachrison og Arne Nerjordets kreative base er den nedlagte togstasjonen på Tonsenåsen i Valdres. Her tryller de frem det ene strikkeplagget etter det andre.

Duoen har jobbet sammen siden 2002 og paret har den siste tiden fått mye oppmerksomhet for sitt norskinspirerte design.

De var de første vinnerne av Nåløyet og har hatt Kronprinsesse Mette-Marit på kundelisten sin.

Les også:

Denne «Mad Men»-sofaen er norsk

Norsk designsuksess: Smykker vegger i Abu Dhabi med norsk bjørkeskog

Nå får du mer for pengene på loppemarkedet