'  (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
' (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

Saera Khan sier unnskyld

Arbeiderpartiets Saera Khan starter det nye året med å beklage at hun brøt tilliten som ligger til grunn for ordningen med fri telefon for stortingsrepresentanter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saera Khan gikk rett ut i sykmelding etter avsløringene om de for høye telefonregningene hennes i fjor høst. Deretter trakk hun seg som kandidat for Oslo Ap ved det kommende stortingsvalget.

Vil gjenvinne tillit

Onsdag denne uken er hun tilbake på Stortinget etter tre måneders fravær. Khan varsler at hun vil jobbe for å vinne tilbake tillit:

- Jeg vil bruke resten av min tid som stortingsrepresentant til å fokusere på politiske saker og gjenvinne tillit hos dem jeg har skuffet, sier Khan i en pressemelding som mandag ble publisert på Arbeiderpartiets nettsted.

Khan skriver også at hun er lei seg:

Har betalt tilbake

«Jeg beklager på det sterkeste det som skjedde tidligere i høst med mine høye telefonregninger knyttet til Stortingets telefonordning. Selv om Stortinget har en ordning med fri telefon, er jeg lei meg for det som skjedde og at jeg brøt den gjensidige tilliten en slik ordning baserer seg på», skriver hun.

Khan skriver videre at hun har betalt tilbake beløpet hun skylder.

Hun forteller at hun har vært gjennom en tøff periode der hun har fått god hjelp fra familie, venner og partifeller.

Khan sier til VG Nett at hun ikke ønsker å kommentere beklagelsen ytterligere. (©NTB)

Uttalelse fra stortingsrepresentant Saera Khan:

Jeg beklager på det sterkeste det som skjedde tidligere i høst med mine høye telefonregninger knyttet til stortingets telefonordning. Selv om stortinget har en ordning med fri telefon, er jeg lei meg for det som skjedde og at jeg brøt den gjensidige tilliten en slik ordning baserer seg på. Jeg har tilbakebetalt beløpet jeg skylder, og gjort opp for meg overfor stortinget. På bakgrunn av det som skjedde trakk jeg meg også som stortingskandidat for Oslo Arbeiderparti.

Jeg har forståelse for at mange har spørsmål til høstens hendelser. Dette har vært en svært tøff periode for meg, og jeg har vært sykemeldt i omlag 3 måneder. Jeg har fått god støtte og omtanke fra familie, venner og partifeller, men også profesjonell hjelp til å takle tunge stunder i denne perioden. Jeg ber om forståelse for at jeg ikke ønsker å la meg intervjue om saken framover.

Jeg skal begynne å jobbe igjen 7.januar. Jeg vil bruke resten av min tid som stortingsrepresentant til å fokusere på politiske saker og gjenvinne tillit hos dem jeg har skuffet.