Anders Jacobsen  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Anders Jacobsen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Bare tre nordmenn i nyttårsrennet

Det blir bare tre norske hoppere i nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen torsdag. Tre mann ble utslått i kvalifiseringen.

Anders Jacobsen var igjen klart best av de norske. Han hoppet 125 meter, og bare tsjekkeren Jakub Janda var bedre av hopperne som ikke var direktekvalifisert. Helt suveren var bakkerekordholderen Gregor Schlierenzauer, som hadde 135 meter i kvalifiseringen. I det første treningshoppet sitt var han bare en halv meter bak bakkerekorden på 141 meter.

Bjørn Einar Romøren hoppet 118 meter, og også han tok seg videre til rennet sammen med direktekvalifiserte Anders Bardal (119,5 meter). Bardal var med 30.-plass dårligst av de direktekvalifiserte som hoppet, mens Romøren endte på delt 40.-plass i kvalifiseringen.

Johan Remen Evensen (113 meter), Roar Ljøkelsøy (111 meter) og Tom Hilde (107,5 meter) var blant de 18 hopperne som ble utslått i kvalifiseringen nyttårsaften.

- Jeg er fornøyd med at jeg klarte få til det beste hoppet mitt i kvalifiseringen. Jeg var flink og gjorde oppgaven min. Jeg prøver hele tiden å slå meg selv, og nå føler jeg at jeg nærmer meg, sa Jacobsen.

(©NTB)