Ampre demonstranter brøt igjennom sperringene utenfor den israelske ambassaden i Oslo mandag kveld. (Foto: TV 2 Nyhetene)
Ampre demonstranter brøt igjennom sperringene utenfor den israelske ambassaden i Oslo mandag kveld. (Foto: TV 2 Nyhetene)

Her barker politi og demonstranter sammen

Dramatisk demonstrasjon i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en demonstrasjon mot den israelske ambassaden i Oslo i ettermiddag brøt demonstrantene seg gjennom sperregjerdene som var satt opp foran ambassaden, og kastet blant annet stein og brennende gjenstander på politbiler.

Gikk på gjerde

Politiet svarte med å bruke tåregass mot demonstrantene, som også forsøkte å rive ned gjerdet ved ambassaden.

Det ble også skutt mindre raketter mot ambassadebygget.

Det hele startet med at flere hundre personer på den politiske venstresiden mandag kveld demonstrerte utenfor Stortinget mot de israelske krigshandlingene i Gaza, melder NTB.

Startet på Stortinget

Til den ganske ungdommelige forsamlingen på Eidsvolls plass foran Stortinget, anført av blitzere og Rød Ungdom, sa SVs stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen at Israel har ansvaret for utviklingen i Gaza og de øvrige palestinske områdene. Det er ikke bare terrorister som får bomber i hodet fra israelske jagerfly, men også sivile når ett av de mest folketette områdene i verden utsettes for israelske krigshandlinger, påpekte SV-representanten.

- Dette handler ikke om Hamas, men om Israel som tar seg til rette med krig og trakassering av palestinere. Alle som ønsker Israel en fredelig framtid, må protestere mot Israels framferd, sa Thorkildsen.

Kirsten Belck-Olsen fra Norsk Folkehjelp forklarte i sin appell at bakgrunnen for aksjonen i Gaza er israelsk valgkamp i forbindelse med det forestående valget i landet.

Etter markeringen foran Stortinget, gikk mange av demonstrantene i retning den israelske ambassade i Parkveien. Der ble de møtt av gjerder som blokkerte veien.

Tåregass

Store mannskaper fra politiet var på forhånd møtt opp for å håndtere eventuelle situasjoner, og da demonstrantene nådde sperringene fikk polititjenestemennene nok å gjøre.

Etter å til dels ha trengt igjennom det oppsatte sperregjerdet, kastet demonstrantene brennbare gjenstander mot politiet og ambassaden. Det skal også ha blitt sendt opp noen brennende rakettlignende gjenstander.

Enktelte av demonstrantene skal også ha forsøkt å ta seg inn til ambassaden.

Politiet så seg nødt til å bruke tåregass mot demonstrantene for å få bukt med problemene.

Tåregass mot demonstranter i Oslo. (Foto: TV 2 Nyhetene)