Øyvind Fjeldheim
Øyvind Fjeldheim

Øyvind Fjeldheim møter folk som følger drømmen

Øyvind Fjeldheim har reist verden rundt for å møte nordmenn som har fulgt drømmen og reist ut for å realisere den.

Øyvind Fjeldheim har besøkt 13 nordmenn i ni land og fire amerikanske stater. Han har blant annet møtt multimilliardærer i USA, norsk tv-stjerne i Kina, hotellgründer i Kambodsja, cowboy i Arkansas, Norges egen "Mor Teresa" på Filippinene, eventyrere i Afrika og en regissør i Hollywood.

Disse møtene med mennesker som har gjort noe helt nytt med livene sine har blitt til åtte tv-programmer som vises på TV 2 i vinter.

Laget norsk cowboysamfunn i USA

I kveldens program besøker Øyvind norske Arvid Mæland (40) i Arkansas, USA. Arvid Mæland har gått i boots og cowboyhatt siden tenårene hjemme på Jæren.

Drømmen hans har alltid vært å bli cowboy i USA. Under en motorsykkeltur i 2005 kom han over en ranch som var til salgs i staten Arkansas. Arvid kjøpte ranchen for fire og en halv millioner kroner. Problemet var at han ikke hadde penger til å betale for den.

Likevel tok han med seg samboeren og deres tre barn og flyttet over. Pengeknipen gjorde ham kreativ. De neste ukene skilte han ut 100 tomter på ranchen, og etter bare noen måneder hadde han solgt eiendommer for 12 millioner kroner, alle til nordmenn!

I dag er rundt 100 nordmenn i gang med å bygge seg hytte på Norway ranch.

Hvordan følge drømmen?

Du får også tips om hva som skal til, både praktisk og økonomisk, for å gjennomføre prosjekter som det de Øyvind besøker har gjort

Program nummer to i denne serien sendes i kveld klokken 20.30.

På TV 2 mandag 29. desember kl. 20.00.

Se også:

«Drømmer» på TV 2 mandag kl. 12.50.

«Uskyldig dømt» på TV 2 mandag kl. 21.30.

«Bjørnemannen» på TVNorge mandag kl. 20.30.

«I fiendehender» på NRK3 mandag kl. 21.15.